Etherma infraroodverwarming

LAVA DESK 120: Veilige én groene warmte op je werkplek met infraroodverwarming 

Het comfortabel warm houden van werkplekken kan een zoektocht zijn: er wordt steeds meer gewerkt in grotere, open ruimtes, maar ondanks goede verwarming blijven deze kantoortuinen toch koud aanvoelen. Als ‘quick fix’ laten sommige bedrijven lucht-heaters plaatsen – een energieslurpende, dure tussenoplossing, die ook nog eens kan zorgen voor gevaarlijke situaties op de werkvloer.

Op zoek naar een manier om je werkplekken op een veilige, comfortabele én duurzame manier te verwarmen?  Infraroodverwarming met de LAVA DESK van Etherma kan een eenvoudige en relatief goedkope oplossing zijn. Infraroodverwarmde terrassen zijn inmiddels een bekend gezicht; ook steeds meer appartementen, woningen en bedrijfspanden worden nu verwarmd met infraroodpanelen.

Die eeuwige discussie met collega’s over de ideale temperatuur: uiteindelijk willen we allemaal het liefst individueel de verwarming kunnen regelen. Dat kan met de LAVA DESK, een verwarmingspaneel van slechts 120 watt dat via gerichte infraroodstraling zorgt voor de perfecte warmte op de werkplek of in de wachtruimte – compleet op elektriciteit. Als je op deze manier verwarmt, kan de ruimtetemperatuur van showroom of kantoor worden verlaagd – met een energiebesparing tot gevolg. Daarnaast wordt door de individuele bediening alleen de werkplek verwarmd waar ook daadwerkelijk wordt gewerkt en wordt er dus niet onnodig energie verspild. De aangename straling van de LAVA DESK 120 zorgt voor een prettige en warme werkomgeving.

Door de eenvoudige montage met maar vier schroeven kan de infraroodverwarming snel en makkelijk gemonteerd worden onder een bureaublad of aan kantoorwanden, voor precies de juiste warmteafgifte. Met een hoogte van 15 mm is deze verwarming onder de tafel nagenoeg onzichtbaar, neemt ze geen extra ruimte in beslag en geniet de werknemer toch van een comfortabele warmte.

Mocht er behoefte zijn aan meerdere standen of een timer, dan kan de standaard aansluitkabel met aan/uitschakelaar vervangen worden door de afzonderlijk verkrijgbare aansluitkabel ET-DESK-DIMM. Hiermee kan gekozen worden uit drie standen en drie timertijden. Met de optionele dimmer is het mogelijk om de warmte-afgifte volledig op de wens van de medewerker af te stemmen. De LAVA DESK 120 heeft een zeer gering vermogen van 120W en is daardoor op elke werkplek toe te passen.

Een LAVA DESK 120 is te koop vanaf € 224,–.

De voordelen op een rijtje:

  • Warmte met één druk op de knop, daar waar het nodig is – geen opwarmtijd nodig!
  • Individueel regelbare infraroodwarmte, 100% warmteverliesvrij
  • Energiebesparing door verlaging van de basistemperatuur
  • Minder droge lucht, dus beter voor de ogen en luchtwegen
  • Onzichtbare montage onder tafel of bureau en aan de wand
  • Eenvoudige installatie en onderhoudsvrij
  • Moderne afwerking en uitstraling
  • Geen magneetveld
  • Timerfunctie en dimmer optioneel

Meer weten?

Deel deze tip