Dutch weed burger

De gezonde zeewierburger van lokale bodem!

De mensen van The Dutch Weed Burger dromen van een wereld waarin niemand – mens noch dier – hoeft te lijden of te sterven voor de productie van voedsel. Van een manier van eten en leven waar de aarde niet onder te lijden heeft. Daarom hebben ze The Dutch Weed Burger gecreëerd, één van de gezondste hamburgers ter wereld, met zeewier als lekkere smaakmaker!

De Weed Burger is volledig palmolie-vrij en helemaal plantaardig. En daarmee veganistisch, koosjer én halal. Iedereen kan ‘m dus eten! De burger zelf is gemaakt van eiwitrijke, zilte sojasnippers en het winterwier Royal Kombu, dat duurzaam wordt geteeld in Nationaal Park Oosterschelde. De knapperig geroosterde Weed Bun kleurt heldergroen van de chlorella, een micro-alg vol gezonde eiwitten en omega-vetzuren. Als topping bevat de Dutch Weed Burger de romige Weed Sauce. Deze wordt gemaakt van biologische ingrediënten en is verrijkt met een duurzame zeesla. Dit zomerwier komt, net als het zeewier Royal Kombu, eveneens uit de Oosterschelde! 

Het zal je al zijn opgevallen: The Dutch Weed Burger maakt gebruik van duurzaam verbouwde en zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Zo gebruiken ze sojabonen van gecontroleerde teelt uit vooral Europa (75%) en Noord-Amerika, uiteraard NON-GMO. En goed nieuws voor de toekomst: ze testen nu zelfs met soja van Nederlandse bodem!

Om hem te proeven, hoef je het niet ver te zoeken: de Weed Burger is in meer dan 200 restaurants in Nederland en België verkrijgbaar en ook gemakkelijk thuis te bestellen via de webshop. Voor een familiepakket van 10 Weed Burgers betaal je €39,00.

De voordelen op een rijtje:

  • Gezond, voedingsrijk alternatief voor de reguliere burger
  • Gemaakt van lokale, duurzame ingrediënten
  • Voor alle diëten geschikt
  • Ook gemakkelijk thuis te bestellen

Meer weten?

Deel deze tip