Greyder Lab Footwear

Hippe sneakers gemaakt van afval

Sneakers gemaakt van koffie, plastic flessen of ananasbladeren – kan dat? En dan ook nog hip? Geen probleem, dachten ze bij Greyder Lab. Dit nieuwe duurzaame Nederlands schoenenmerk maakt namelijk wel erg bijzondere schoenen…

Duurzame materialen

Greyder Lab ziet duurzaamheid als topprioriteit. En hippe sneakers maken ook. Daarom worden de patta’s van Greyder Lab onder andere gemaakt van koffieafval, suikerriet, uit zee geviste PET-flessen, gerecycled katoen, autobanden en kurk – tussen de 40% tot 90% per schoen. Maar dat ze van afval zijn gemaakt, zie je er niet aan af! De duurzame sneakers en boots van Greyder Lab worden gemaakt in frisse en moderne stijlen. De Bossche designers maken gebruik van een uitgebreid kleurenpalet en kiezen vaak voor kleurrijke ontwerpen. Door de hoogwaardige afwerking zijn de duurzame sneakers en boots bovendien extra comfortabel: de uitneembare zolen van memory foam vormen zich naar je voeten. Ook worden de sneakers en boots onder eerlijke omstandigheden geproduceerd in Turkije.  

Social impact

Naast hun duurzame productie en unieke ontwerpstijl doet Greyder Lab nog iets bijzonders. Per verkocht paar schoenen gaat er namelijk 1 euro naar hun Greyder Lab Forest Fund. Met dit fonds planten ze aan de hand van drones tijdens het voorjaar bomen om nieuwe bossen te creëren en behouden. En schoenen die overblijven uit collecties in de winkels worden niet weggegooid, zoals helaas gebruikelijk is in de modewereld, maar worden gedoneerd aan vluchtelingen. 

De voordelen van de duurzame sneakers van Greyder Lab op een rijtje: 

  • Betaalbare én hippe duurzame sneakers  
  • Grotendeels gemaakt van gerecycled of organisch materiaal 
  • Kleurrijke designs en moderne stijl 
  • Uitneembare zolen van memory foam 
  • Draag met je aankoop bij aan natuurherstel 

Meer weten?

greedier footlab duurzame schoenen
Deel deze tip