Instock Rescue Box

Maaltijdbox tegen voedselverspilling 

Bij voedselverspillingsplatform Instock worden overschotten en imperfecte producten gered van de verspilling. Om deze producten een tweede thuis te geven biedt maaltijdboxbedrijf Boerschappen de Instock Rescue Box aan. Deze Rescue Box is een box vol met gered groente en fruit, soms met een klein schoonheidsfoutje. In de box zit ongeveer 10kg aan minimaal 12 soorten groenten en fruit – genoeg voor een flinke vitamine-boost dus! 

Instock werkt sinds 2014 aan manieren om boeren en makers te helpen afzet te vinden voor hun onverkoopbare producten. Soms zijn de producten te groot of te klein, of is er een andere reden waarom er geen markt is voor de producten. De Rescue Box is een wekelijks variërende box met imperfecte producten en overschotten, die zowel de boer als de consument helpt; gezond en lekker eten voor de consument, en een eerlijke prijs voor de boer. Met het redden van deze groenten en fruit bespaar je CO2 en help je Instock nog meer voedsel te gaan redden. 

De box kost € 19,50 en is op te halen bij een van de 30 Pick Up Points, of thuis te laten bezorgen door heel Nederland. 

De voordelen op een rijtje: 

  • Maaltijdbox tegen voedselverspilling 
  • Zeker 10kg groente en fruit, minimaal 12 soorten 
  • Gratis af te halen op verschillende locaties, of thuisbezorgd door heel Nederland
  • Flexibel abonnement: elke week op te zeggen 

De Rescue Box is per direct te bestellen via de website van Boerschappen en is wekelijks in te plannen wanneer het jou uitkomt. Meer informatie over de box vind je op https://www.boerschappen.nl/specials/instock/.  

Meer weten?

Deel deze tip