Composteerbare, klimaatneutrale tassen

ReWrap is een jong Nederlands merk, gewijd aan het ontwerpen en maken van minimalistische, tijdloze tassen die het milieu niet belasten.  Daarom volgt reWrap al sinds 2010 de Cradle-to-Cradle-filosofie om hun missie – een duurzame toekomst – waar te maken. Bij reWrap betekent dit dat al hun producten van natuurlijke materialen gemaakt zijn en volledig biologisch afbreekbaar!

ReWrap heeft een elegant duurzame product ontwikkeld: de boomtas. De boomtas is een volledig biologisch afbreekbare design-tas, geheel gemaakt van materialen van bomen, zoals kokosvezel en duurzaam beheerd walnoothout. Zelfs de draad voor de naden is gemaakt van 100% houtpulp! De boomtas is niet alleen mooi, hij is ook waterafstotend, stevig en licht. De binnenkant van de tas is gemaakt van natuurlijk, zongedroogd rubber, dat ervoor zorgt dat de tas waterdicht is. De tas is dus volledig biologisch afbreekbaar, maar zal alleen vergaan als je hem composteert. 

De reWrap-producten worden gemaakt door mensen met een handicap in een klein atelier in Amsterdam. Op deze manier helpt reWrap ook mensen met een handicap zich te ontplooien en ontwikkelen.

Omdat reWrap het energieverbruik voor transport en productie niet verder kan verminderen, compenseren ze hun overgebleven koolstofdioxide-uitstoot via een project in Thailand. Resultaat de klimaatneutrale tas!

De voordelen op een rijtje:

  • 100% biologisch afbreekbare items, 0% afval
  • 100% klimaatneutraal
  • Tijdloos en elegant ontwerp
  • Sociaal geproduceerd
  • Gratis verzendkosten

Meer weten?

Deel deze tip
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin