Duurzaam plantaardig parfum van afval

Broer Boye en en zus Noëlle strijden tegen verspilling op een wel heel ongebRUIKelijke manier: parfum! Met hun parfummerk RUIK maken ze heerlijke parfums van geuren die normaal in de afvalverwerker terecht komen, zoals sinaasappelschillen, koffie, dennennaalden van oude kerstbomen en afgedankte rozen.

100% plantaardig

RUIK ontwerpt en maakt parfums die helemaal plantaardig zijn. De geuren KNOP (rozen), VERSCHIL (sinaasappelschillen), DEN (dennennaalden), ZET (koffie) en HOOP (een samengestelde geur) hebben ze tot nu toe ontwikkeld. In tegenstelling tot schadelijke reguliere parfums gebruikt RUIK geen parabenen, UV-filters en schadelijke oplosmiddelen. Daarnaast zijn de parfums minimaal 90% biologisch en 100% vegan and cruelty free.

Duurzaam verpakt

Ook over het ontwerp van de verpakking is goed nagedacht. Alle parfums van RUIK hebben een verpakking van gerecycled papier en een dop van gerecyclede frisdrankflesjes. Om zoveel mogelijk doppen te redden roept RUIK op om frisdrankdoppen te sparen en in te leveren bij, of op te sturen naar, het RUIKlab – zo is de cirkel weer een klein beetje rond.

De voordelen van plantaardig parfum RUIK:

  • Plantaardig en cruelty free parfum, gemaakt van reststromen
  • 90% biologisch en vrij van parabenen, UV-filters en schadelijke oplosmiddelen
  • Verpakt in gerecycled materiaal

Meer weten?

RUIK duurzaam parfum afval
Deel deze tip