Sprinklr planten

Biologische tuinplanten en de groenste kamerplanten vers bij je thuisbezorgd

Sprinklr’s missie is een groene omgeving voor iedereen, vol leven! Het bedrijf strijdt voor biologische kweek en wil de sierteeltsector een schop onder de kont geven. Want er kan best minder energie worden gebruikt, en een stuk minder chemische middelen.

Bijna alle biologische tuinplanten die ze aanbieden worden gekweekt door Casper en Marion Verhoeven in Biezenmortel, Brabant. In het open veld en in open kassen zonder licht, bijna niet verwarmd. Dat scheelt ongelofelijk veel energie (licht en warmte) in vergelijking met de gemiddelde tuinplant bij supermarkt en tuincentrum.

Sprinklr wil biologische tuinplanten groot maken zodat niemand nog planten met gif erop in z’n tuin zet en daarmee per ongeluk schade toebrengt aan de natuur. Over tien jaar moet het onvoorstelbaar zijn dat het ooit normaal was dat er stoffen op tuinplanten zaten die schade toebrengen aan de biodiversiteit.

Hoe ze dat doen? Door een groot aanbod van tuinplanten voor iedereen beschikbaar te maken door deze online aan te bieden. Ook stellen ze pakketten samen van planten die goed bij elkaar passen, om op die manier het kopen van tuinplanten voor iedereen toegankelijk te maken. Ook voor de onervaren tuinder! En Sprinklr biedt een tuinplantenbieb waar je voor elke tuinplant die ze verkopen alle verzorgingstips vindt.

De voordelen op een rijtje:

  • Biologisch gekweekt, geen gif in je tuin!
  • Duurzaam gekweekt in de koude kas
  • Thuisbezorging wanneer het jou uitkomt
  • Kant-en-klare pakketten voor tuin en balkon
  • Bieb vol verzorgingstips

Uitleg waarom een biologische tuinplant:

Op reguliere tuinplanten zitten vaak pesticiden. Tuinplanten komen in de natuur terecht, en de essentie van natuur is dat alles met elkaar verbonden is. Er komen allerlei insecten naar de bloemen toe, er gaan insecten in de plant wonen die weer opgegeten worden door vogels. Er huizen bacteriën en schimmels bij de wortels, takjes vallen van een plant of heg en worden meegenomen door vogels die er een nestje mee bouwen. Oude bladeren worden verteerd waardoor alles wordt opgenomen door de bodem. Dus ja: biologische tuinplanten zijn veel en veel beter voor het milieu dan regulier gekweekte planten.

Meer weten?

Deel deze tip
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin