Bespaar water met automatische spoelkraan 

Een perfect biertje tappen lijkt niet erg ingewikkeld; toch komt daar meer bij kijken dan je zou verwachten. Niet alleen het tappen zelf moet goed gebeuren, maar ook het glas moet onbeschadigd en perfect schoon zijn om een goede bierschuimkraag te kunnen krijgen. En perfect schoon, daar kan het AquaFox-systeem je een handje bij helpen: een volledig automatische spoelkraan die gemiddeld 20.000 liter water per maand bespaart! 

Schoon spoelwater is cruciaal

De bierschuimkraag is er niet alleen voor de sier. De bekende laag schuim vervult namelijk twee belangrijke rollen. Enerzijds beschermt het het bier van de zuurstof in de lucht; zonder deze beschermlaag gaat het bier reageren, waardoor het zijn smaak verliest. Daarnaast zorgt de schuimkraag ook dat het koolzuur in het bier blijft, waardoor het fris blijft smaken. Om te zorgen dat de bierschuimkraag lang blijft staan, dient het glas perfect schoon te zijn; zo is dus je spoelwater van grote invloed op de tapkwaliteit. 

Geautomatiseerde waterregulatie

Met AquaFox, een volledig geautomatiseerd spoelbaksysteem, wordt je spoelwater optimaal gereguleerd – zonder dat je hier zelf omkijken naar hebt. Sensoren meten het aantal spoelbewegingen, zorgen voor een optimale waterregulatie en de dosering van de zeep. Op deze manier bespaar je gemiddeld €600,- per jaar op waterkosten en maar liefst 20.000 liter drinkwater per maand per spoelbak! Met altijd de perfecte schuimkraag en smaakbeleving, en meer gemak voor je werknemers. 

De voordelen van de automatische spoelkraan van Aquafox:

  • Volledig automatisch reguleringssysteem voor spoelbakken 
  • Optimale tapkwaliteit en hygiene, en meer gemak voor je werknemers 
  • Bespaart 20.000 liter per maand per spoelbak, gemiddeld €600,- per jaar 

Meer weten?

Deel deze tip