Tips voor consumenten

Duurzaam leven was nog nooit zo makkelijk! Bekijk de tips en kies voor een duurzamere levensstijl. Dat is goed voor ons klimaat, onze gezondheid, onze portemonnee en alle mensen om ons heen. Je kunt de tips verzamelen en delen zodat jij anderen kunt inspireren met jouw acties.

Wonen

Thuis kunnen we veel energie besparen of duurzaam opwekken. Of verbouw bijvoorbeeld met circulaire materialen. Laat je inspireren door duurzame producten en diensten voor in en rond je woning.

Voedsel

Meer plantaardig eten, uit de regio en uit het seizoen. Minder weggooien en vele andere mogelijkheden om bij te dragen aan biodiversiteit, een gezondere bodem, minder uitstoot van broeikasgassen en meer dierenwelzijn.

Reizen

Reizen te voet, met de fiets of de trein. Er zijn veel mogelijkheden om duurzamer te reizen. Voorbeelden genoeg!

Lifestyle

We kunnen veel verschil maken door minder vaak dingen nieuw te kopen en als we dan iets kopen, dan zijn er vele mogelijkheden om dat duurzamer te doen. Van circulaire producten tot kledingruilfeestjes. Laat je inspireren!

Financiën

Ook met geld en geldzaken kun je veel verschil maken. Kijk hier voor onbetaalbare ideeën!

Circulair

Grondstoffen zo lang mogelijk in de kringloop houden en niet verbranden of storten. Producten maken die zo min mogelijk uitstoot en afval opleveren. Het kan!

Biodiversiteit

De soortenrijkdom is in Nederland en daarbuiten sterk afgenomen de afgelopen 100 jaar. Laten we kijken hoe we dat kunnen keren! Ideeën genoeg!