Tips voor bedrijven

De bedrijfsvoering duurzamer aanpakken? Dat kan! Bekijk de tips. Maak een positieve impact met jouw bedrijf. Verzamel de tips en deel ze met collega ondernemers. 

Voedsel

Meer plantaardig eten, uit de regio en uit het seizoen. Minder weggooien en vele andere mogelijkheden om bij te dragen aan biodiversiteit, een gezondere bodem, minder uitstoot van broeikasgassen en meer dierenwelzijn.

Mobiliteit

Reizen te voet, met de fiets of de trein. Er zijn veel mogelijkheden om duurzamer te reizen. Voorbeelden genoeg!

Inkopen

Maak het verschil door bij inkoop van productassortiment, kantoorartikelen en andere producten te kiezen voor een duurzamere variant. Het kan!

Financiën

Ook met geld en geldzaken kun je veel verschil maken. Kijk hier voor onbetaalbare ideeën!

Circulair

Grondstoffen zo lang mogelijk in de kringloop houden en niet verbranden of storten. Producten maken die zo min mogelijk uitstoot en afval opleveren. Het kan!

Biodiversiteit

De soortenrijkdom is in Nederland en daarbuiten sterk afgenomen de afgelopen 100 jaar. Laten we kijken hoe we dat kunnen keren! Ideeën genoeg!

Bedrijfspand

Met het bedrijfsgebouw kun je veel energie besparen of duurzaam opwekken. Of verbouw met bijvoorbeeld circulaire materialen. Laat je inspireren door de vele duurzame producten en diensten!