Bijen op daken

Steun de bij: plaats bijenvolken op je bedrijf!

Het gaat wereldwijd niet goed met de wilde bij en uitsterving kan catastrofale gevolgen hebben. Door bijenvolken te plaatsen bij jouw bedrijf, wordt samen met jou als ondernemer het uitsterven van bijen een halt toegeroepen. Als partner van Bijenopdaken investeer je in een duurzame toekomst, vergroot je de biodiversiteit van de omgeving en heb je elk jaar heerlijke honing van eigen dak!

Bijenopdaken plaatst en onderhoudt bijenvolken op bedrijven en bedrijventerreinen. Door jarenlange ervaring met het houden van bijen in verschillende soorten gebieden is gebleken dat bijen ontzettend goed gedijen in en rondom een stedelijke omgeving. Er is genoeg voedsel te halen uit parken, stadstuinen, balkons, bermen en beplanting langs straten. Bijenopdaken bekijkt ook de mogelijkheden om de omgeving nog groener te maken.

De jaarlijkse honingopbrengst van de bijenvolken is voor jou of jouw bedrijf. Veel partners organiseren een veiling waar de honing geveild wordt. De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel. Zo pak je 2 vliegen in 1 klap!

Waarom bijen houden op je bedrijfsdak?

  • Gaat bijensterfte tegen
  • Vergroot de biodiversiteit in de omgeving en vergroent je bedrijf
  • Eigen bedrijfshoning én een duurzamer imago!
  • Workshops voor personeel over het leven van de bij

Meer weten?

Deel deze tip