Mijn waterfabriek

Gebruik het regenwater efficiënt

Een Nederlander gebruikt gemiddeld 120 liter water per dag. Dat is maar liefst 43m³ per jaar! En voor al die kubieke meters wordt leidingwater gebruikt. Maar…drinkwater gebruiken voor de wasmachine, het toilet of buitenkraan? Zonde! Waarom geen gratis op te vangen regenwater gebruiken hiervoor? Dat was dan ook precies de verfrissende gedachte van Mijn Waterfabriek. Mijn Waterfabriek levert en installeert watersystemen die opgevangen regenwater gebruiken – zacht, gratis en schoon water. Op die manier halveer je het gebruik van leidingwater op een duurzame manier, met water dat geen kalkaanslag oplevert, geen onnodige kosten geeft én beter is voor planten en dieren!

Hoe werkt het precies? Om regenwater te kunnen gebruiken, moet het opgevangen worden in een tank. Een pomp transporteert het vervolgens naar je toilet, wasmachine en/of buitenkraan. Is het regenwater even op? Geen probleem! Het pompsysteem schakelt volautomatisch over op leidingwater. Zo kom je dus nooit onverhoopt zonder water te zitten.

Benieuwd naar hoeveel regenwater jouw bedrijf jaarlijks kan opvangen? Daar is een eenvoudige vuistregel voor: per m² dak is dat 680 liter. Met een dak van 100m² kan je dus jaarlijks 68.000 liter oftewel 68m³ opvangen.              

Wil je het precies weten? Bereken het direct met deze handige rekentool op www.mijnwaterfabriek.nl/hoeveel-regenwater-kan-ik-opvangen?.

Een regenwatersysteem kost ongeveer € 4.000,- inclusief plaatsing. Jaarlijks kan door dit systeem tot €200 euro worden bespaard op drinkwatergebruik en onderhoud.

De voordelen op een rijtje:

  • 50% besparing op je waterverbruik!
  • Zacht, schoon en gratis water gedurende het hele jaar
  • Een mooie stap naar zelfvoorzienend leven
  • Geen kalkaanslag, dus minder onderhoud
  • Eenvoudig onderhoud
  • Een investering in de waarde van je huis

Voor een overzicht van alle regenwatersystemen voor in jouw bedrijfspand, de kijk op de website.

Meer weten?

Deel deze tip