Circularities

Praktische handvatten voor een circulair bedrijf 

Circularities is praktisch ingesteld. Ze richten zich op het hands-on vertalen van circulaire kennis, van theorie naar praktijk. Werk je zelf bij een bedrijf of ben je eigenaar en ben je zoekende naar concrete stappen om jouw bedrijf circulair(der) te maken? Circularities helpt mee! 

Bij Circularities hebben ze zich vaak afgevraagd waarom veel circulaire initiatieven bij praten of inspireren blijven. Als antwoord daarop heeft Circularities verschillende methodieken, tools en trainingen ontwikkeld, om je bedrijf een stap verder in de circulaire richting te helpen. Zo kan je een oriëntatieworkshop Circulaire Economie bij hen afnemen, waarbij ze tijdens de workshop uitleggen wat circulaire economie allemaal inhoudt, en dan met name voor jouw type organisatie. Het thema ‘circulariteit’ wordt concreet en de eerste praktische stappen worden besproken. 

De bedrijven die het meest succesvol zijn in de circulaire economie hebben directies of bestuurders die het nut en de noodzaak inzien van circulaire economie. Daarom biedt Circularities ook een specifieke bestuurderssessie aan: een gecombineerde kennissessie en ambitieverkenning. 

De Toegepaste Inhouse training neemt het nog een stap verder en bekijkt welke impact jullie met jullie eigen bedrijf zouden kunnen maken, en dat eruit zou zien in de verschillende vakgebieden. Denk hierbij aan handelingsperspectieven voor directeuren, inkopers, ontwerpers of marketeers. 

Wil je graag wat meer de diepte in, zoals kijken naar kansen op het gebied van regelgeving of subsidies? De materiaalkansen concretiseren? Bespreken wat de juiste product(groepen) kunnen zijn om mee te beginnen in jullie organisatie? Dan biedt Circularities een workshop Visie- of Strategie-ontwikkeling.  

De voordelen op een rijtje: 

  • Circulaire kennis wordt concreet gemaakt 
  • Specifieke trainingen en workshops voor jouw branche en bedrijf 
  • Aangeboden op verschillende niveaus  

Meer weten?

Deel deze tip