Decarbonalize

Je CO₂-uitstoot in kaart brengen is een cruciale stap in het opstellen van klimaatplannen voor je bedrijf of organisatie. Sustainalize heeft een rekentool ontwikkeld waarmee kleine en middelgrote organisaties binnen 30-60 minuten hun CO₂-uitstoot kunnen berekenen. Helemaal gratis (!).

De tool heet Decarbonalize en is gebruiksvriendelijk en informatief. Al tijdens het invullen krijg je direct veel inzicht. Decarbonalize is gebaseerd op het Greenhouse Gas Protocol, zodat je de tool kunt gebruiken om te voldoen aan komende wet- en regelgeving en aan vereisten van klanten en andere belanghebbenden.

Je kunt Decarbonalize downloaden en meerdere jaren achter elkaar gebruiken, zodat je je voortgang goed kunt monitoren. Bij het downloaden laat je je mailadres achter en ben je onderdeel van het CO₂-footprint netwerk. Sustainalize houdt je dan op de hoogte van de tool, geeft tips en advies en neemt je mee in de laatste ontwikkelingen. Doe er je (besparings)voordeel mee!

De grootste voordelen van Decarbonalize op een rijtje:

  • Inzicht in je CO₂-uitstoot volgens het Greenhouse Gas Protocol. Je voldoet sneller aan toekomstige wet- en regelgeving en toekomstige eisen van klanten, kapitaalverschaffers of leveranciers, omdat je jouw duurzaamheidsdata al kent en een start hebt gemaakt.
  • Gratis, transparant en open. Hierdoor bespaar je tijd en geld.
  • Invullen kost slechts 30-60 minuten, afhankelijk van je organisatie en administratie. Je kunt de tool op je eigen intranet zetten en meerdere jaren gebruiken en zo je voortgang monitoren.

Meer weten?

Deel deze tip