Kalkhenneppanelen voor de bouw

Kalkhenneppanelen zorgen voor goede isolatie, zijn milieuvriendelijk én CO2-neutraal.

Wil je je bedrijfspand isoleren met milieuvriendelijk bouwmateriaal? Dan zijn de kalkhenneppanelen van Dun Agro wellicht een interessante optie. Dun Agro is al ruim 25 jaar actief in de industriële hennep en sinds enkele jaren maken zij kalkhenneppanelen die voornamelijk gebruikt worden in houtskelet wanden en daken voor betere isolatie. 

Kalkhennep is een milieuvriendelijk bouwmateriaal dat slechts een fractie van de energie gebruikt die traditionele bouwmaterialen nodig hebben. Tevens absorbeert kalkhennep CO² tijdens het uithardingsproces. Het heeft uitstekende isolatie-eigenschappen en is op die manier zeer geschikt voor als je zowel gezond als energiezuinig wilt wonen.

Dun Agro heeft een unieke kalkhennep-paneelproductielijn gebouwd, de eerste in zijn soort. De panelen worden allemaal in de eigen fabriek geperst, wat een constante kwaliteit en gedetailleerde productie garandeert voor de verschillende specificaties van elk deel van een huis. Zodra dit klaar is, worden de panelen geleverd en het huis gemonteerd. De installatie van de panelen voor een gemiddeld huis duurt ongeveer één week.

Naast de duurzame eigenschappen van hennep tijdens de bouw en bewoning van een huis van hennep, is de verbouw van industriële hennep ook duurzaam. Hennep slaat per hectare 13.500 kg CO2 op, de hoeveelheid opgeslagen CO2 is daarmee enorm. Samen met de kort cyclische CO2 kringloop zorgt dit ervoor dat kalkhennep als een CO2 neutraal/negatief bouwmateriaal wordt gezien.

Voordelen

  • Uitstekende isolatie
  • Zeer milieuvriendelijk: laag energieverbruik tijdens de productie én grote CO2-opslag
  • Gegarandeerde constante kwaliteit
  • Gedetailleerde productie voor verschillende delen van elk huis
  • De panelen worden geleverd en gemonteerd

Meer weten?

Deel deze tip