Fietskoeriers.nl

De groenste en snelste pakketdienst; samen de wereld groenen fietsen

Fietskoeriers.nl, is de eerste én enige pakketbezorging op de fiets die bezorgt door heel Nederland. Hun doel? De logistiek in Nederlandse steden slimmer en schoner inrichten. En hoe kan dit beter dan met de fiets? Zo verminder je de verkeersdrukte en beperk je de CO₂-uitstoot tot een minimum.

Het groene fietspeloton van Fietskoeriers.nl, met ruim 700 fietskoeriers, fietst in meer dan 30 steden in Nederland. Geen enkele bezorgservice is zo groen als Fietskoeriers.nl. Uit onderzoek van TNO blijkt dat het fietsen van het laatste stukje naar de ontvanger alleen al een CO₂-besparing van 60% oplevert ten opzichte van bezorgen met een dieselbusje! Via een handige plugin – gemakkelijk aan je webshop te koppelen – zie je direct of een bestelling mee kan met de fiets. Ook krijg je inzicht in zendingen, ben je altijd op de hoogte via Track & Trace en wordt het retourproces voor je geregeld. De pakketten worden opgehaald bij jou of je distributiecentrum, waarna je klant verrast wordt door jouw groene fietskoerier. Duurzaam én een statement naar je klant!

En buiten deze steden? Ook daar bieden ze groene en slimme bezorgoplossingen! In het buitengebied werkt Fietskoeriers.nl samen met een autokoerierpartner. Door slim samen te werken gaat je pakket mee met een koerier die toch al rijdt: hierdoor kost het geen extra CO₂.

Al deze logistieke innovaties bleven niet onopgemerkt: in 2017 won Fietskoeriers.nl de Shopping Award Game Changer, dé prijs voor het meest innovatieve initiatief dat de Nederlandse e-commerce heeft verrijkt.

De voordelen op een rijtje:

  • Perfecte oplossing voor pakketbezorging in grote steden, ook ‘s avonds
  • Verzorgt het gehele bezorgproces
  • Groenste en snelste pakketbezorging van Nederland
  • 60% minder CO2-uitstoot op de totale reis t.o.v. bezorging per bestelbus
  • Ontvanger kan bezorglocatie last-minute wijzigen
  • Groen statement naar je klant
  • Professionele track-and-trace

Fietskoeriers.nl is een platform van Cycloon Post & Fietskoeriers.

Meer weten?

Deel deze tip