Forest Wool

Duurzaam textiel van dennenaalden                                

Dennenbomen zijn ’s werelds belangrijkste bron van hout. Alleen al in de EU worden elk jaar 600 miljoen pijnbomen gekapt. Dennenbomen bestaan niet alleen uit hout: dennennaalden zijn goed voor zo’n 10-30 procent van zijn massa. Momenteel zijn dennennaalden een ongebruikt bijproduct van houtkap, ondanks dat ze veel actieve stoffen bevatten. Meestal worden ze op bosgrond achtergelaten om te rotten. Forest Wool verandert dit afvalmateriaal, de dennennaalden afkomstig uit de houtindustrie, in vezels die gebruikt kunnen worden.

Dennennaaldvezel is een lokaal, seizoensgebonden materiaal, waarvoor geen landbouwgrond, pesticiden en water nodig zijn om te groeien. Het is een veel duurzamer alternatief voor katoen. Bovendien is de productie van dennennaaldvezels een proces zonder afval en de verwerking van dennennaalden levert hoogwaardige bijproducten op zoals etherische olie en natuurlijke kleurstoffen. Dit duurzame textiel kan vervolgens verwerkt worden in allerlei kledingstukken, zoals het Tree-Shirt.

De voordelen op een rijtje:

  • Het oogsten van dennennaalden draagt ​​bij aan de economie van de EU door hoogwaardige, nuttige materialen uit afval te produceren.
  • Dennenvezel is een duurzame vezel die de afhankelijkheid van milieuverontreinigende bronnen, zoals het geval is bij katoen, sterk vermindert.
  • Het oogsten van dennennaalden draagt ​​bij aan bosonderhoud en broeikasreductie door het verwijderen van composterende groene biomassa.

Meer weten?

Deel deze tip