Op kantoor oesterzwammen kweken op koffiedik

Hoeveel medewerkers staan er in jouw kantoor dagelijks wel niet voor de koffieautomaat? Dat zorgt voor kilo’s koffiedik per dag. En laat je daar nou eens heerlijke, verse oesterzwammen van kunnen maken, gewoon op locatie, met de FungiFarm.

Via deze minikwekerij, die je direct naast het koffieapparaat kan zetten, kweek je namelijk (h)eerlijke oesterzwammen op koffiedik bij jou op kantoor of bedrijfslocatie. Zo kan je als bedrijf je medewerkers inspireren én wat leren over dit circulaire proces!

Wist je dat slechts 0,2% van de koffiebonen in je kop koffie belandt? De rest – maar liefst 99,8% – noemden we ooit afval en gooiden we weg. Zonde!, vindt FryslanFungies. In de natuur wordt dit ‘afval’ juist gezien als voedsel: voedsel voor schimmels. Koffiedik is namelijk een ontzettend bruikbare grondstof en zit vol voedingsstoffen die oesterzwammen heerlijk vinden. Tijdens het koffiezetten wordt de koffie door het hete water ”schoongespoeld” waardoor de oesterzwammen een schoon bodem hebben om in te groeien. Na het oogsten van de oesterzwammen blijft er compost over, dat ook weer gewoon als voeding kan worden gebruikt in een nieuwe cyclus, bijvoorbeeld als kantoortuincompost!

De voordelen op een rijtje:

  • Heerlijke, verse oesterzwammen voor werknemers en klanten
  • Circulaire eyecatcher op locatie
  • Minder afvalproductie
  • Gratis compost voor kantooromgeving of werknemers thuis

Meer weten?

Deel deze tip