Geelen Counterflow

Elektrische koelers en drogers voor food, feed en petfeed.

Geelen Counterflow ontwerpt, bouwt en installeert sinds 1980 drogers en -koelers voor de voedingsmiddelenindustrie. Zij zijn wereldwijd marktleider en hebben referenties in meer dan 100 landen. Ze streven naar de hoogste voedselveiligheidsnormen, de beste energie-efficiëntie en de laagste kosten. Ook proberen ze zoveel mogelijk de negatieve milieueffecten van hun eigen activiteiten en van het droog- en koelproces van hun klanten te elimineren.

Wanneer de elektriciteit voor de koelers en drogers wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen, werkt deze CO2-neutraal en kan de CO2-uitstoot van de hele productielijn met meer dan 50% worden verlaagd. Deze technologie is sinds 2018 op de markt.

De technologie is geschikt voor het drogen en koelen van elk korrelvormig voedingsproduct. Het bedrijf levert machines die gebruikt worden bij productie van ontbijtgranen, snacks, koffiebonen, cacao, chocolade, broodkruimels, couscous, fruit, groenten en noten maar ook voer voor huisdieren, vissen en vee. Energiebesparingen van 20-70% zijn haalbaar bij het vervangen van banddrogers, wervelbeddrogers of droogtrommels. Het kan leiden tot veel lagere onderhoudskosten en een vrijwel ononderbroken bedrijfstijd.

Elke machine wordt op maat gemaakt naar de exacte eisen van de klant, met betrekking tot locatie, omgevingsomstandigheden, productieproces, saneringsnormen en budget. De systemen bieden volledige controle over luchtvolume, luchtkwaliteit, verwerkingstijd, relatieve vochtigheid, temperatuur en vochtigheid.

De voordelen op een rijtje:

  • Hoge hygiënische normen in zo’n kort mogelijke tijd
  • Hoge besparingen tot 70% door elektrificatie
  • CO2-neutraal indien gebruik hernieuwbare bronnen
  • Elke machine kan op maakt gemaakt worden naar uw wensen

Meer weten?

Deel deze tip