Hemp stoelen en barkrukken

Volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar

Op 24 november 2020 lanceert de Drentse meubelfabrikant VepaDrentea als eerste ter wereld een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal gemaakt van hennep en hars die beide volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar zijn. Iets dat nog niet eerder mogelijk was.

Het unieke biomateriaal is ontwikkeld door Plantics en wereldwijd gepatenteerd. Om van het biomateriaal een hoogwaardige stoelkuip te maken is door Plantics en VepaDrentea twee jaar intensief samengewerkt.

Deze nieuwe collectie genaamd Hemp, wordt geheel in Nederland geproduceerd en bestaat uit stoelen en barkrukken met diverse onderstellen van PEFC-gecertificeerd hout of recyclebaar staal. Met de productie wordt meer CO2 opgenomen dan uitgestoten. De stoelen zijn daarnaast zo ontworpen dat onderdelen eenvoudig te scheiden zijn en materialen eindeloos herbruikbaar.

Hoewel de kuipen in de natuur volledig afbreekbaar zijn, breekt VepaDrentea ze liever niet af. Dat is volgens de maker zonde en onnodig. De kuip wordt vermalen en daarna opnieuw geperst. Met dezelfde kwaliteit en eindeloos opnieuw. Naar eigen zeggen zijn ze het enige bedrijf ter wereld waarbij dit mogelijk is zonder dat er nieuwe grondstoffen worden toegevoegd.

De voordelen op een rijtje:

  • Design en comfort
  • Kuip is 100% biologisch afbreekbaar, 100% plantaardig en 100% recyclebaar
  • Nemen meer CO2 op dan ze uitstoten
  • Onderdelen eenvoudig te scheiden en materialen eindeloos herbruikbaar
  • In Nederland geproduceerd

Meer weten?

Deel deze tip