Herso’s No Waste Vloer en Wand

Circulair interieur van afvalhout

Circulair meubelbedrijf Herso noemt zichzelf realistisch idealistisch. Vanuit de gedachte dat hout nooit afval kan zijn, maken zij circulaire vloeren, meubels en interieurs – met oog voor kwaliteit. Zo maakt Herso voor bedrijfspanden een No Waste Vloer en No Waste Wand: vloeren en wanden geheel gemaakt van restmateriaal! 

De No Waste Vloer van Herso is in eerste instantie ontwikkeld voor het circulaire ‘Circl’ paviljoen van ABN AMRO in Amsterdam. De vloer is compleet gemaakt van restproducten – afkomstig van oude kozijnen, deuren, trappenhuizen en vloerdelen. Dus ook de oude voetbalkantine van Top Oss, de gebruikte meubelen van oma Rietje of eiken uit de milieustraat. De vloer wordt afgewerkt met LED olie. Oude verbindingsgaten, kabeldoorvoeren, sleufjes en eventuele scheurtjes in het hout worden met resthout en hars opgestopt. Dit geeft een bijzonder kleuren- en patronenpallet dat niet snel verveelt. 

Voor de No Waste Wand van Herso worden zachtere en lichtere houtsoorten gebruikt. De materialen zijn afkomstig van vuren en grenen balken uit de sloop. Ook restanten van (de buitenkant van) meerpalen kunnen toegepast worden. De wand is een verzameling van stukken hout op vaste breedtes, maar op verschillende hoogtes. Hierdoor ontstaat een wand met ook weer een bijzonder reliëf.  

De voordelen op een rijtje: 

  • Kwalitatief hoogwaardige, circulaire houten vloer of wand 
  • Unieke, bijzondere kleuren en patronen door variatie aan gebruikt hout 
  • Geschikt voor vloerverwarming, warmte-terugwinsystemen en phase changing floors 
  • FSC-gecertificeerd 

Meer weten?

Deel deze tip