CO₂-neutrale tapijttegels van gerecycled nylon

De missie van Interface was duidelijk: het eerste duurzame en zelfs klimaatherstellende bedrijf ter wereld worden! Dit hebben ze serieus aangepakt: ze zijn de eerste wereldwijde vloerfabrikant die alle producten CO₂-neutraal produceert. Zo maken ze bijvoorbeeld tapijttegels van 100% gerecyclede nylon uit afgedankte visnetten en bestaat hun nieuwe collectie zelfs voor 92% uit gerecycled en biobased materiaal.

Geïnspireerd op de natuur

Maar Interface is ook de eerste die een CO₂-negatieve tapijttegel heeft ontwikkeld! Bij de productie van deze tegel, Proof Positive genaamd, wordt er meer CO₂ opgenomen dan dat Interface uitstoot bij dit gehele proces. Interface gebruikt voor de Proof Positive-tegel namelijk een nauwkeurig geselecteerde plantaardige koolstof. Hiervan hebben zij een duurzaam materiaal ontwikkeld dat in staat is om voor een lange periode CO₂ op te slaan. Op het moment dat de tegel het einde van de levensduur bereikt, kunnen de materialen worden hergebruikt om nieuwe tapijttegels te produceren. Op deze manier blijft de CO₂ in een gesloten productiecyclus en komt het dus niet in de atmosfeer terecht!

De duurzaamste tapijttegels die je kan krijgen dus, maar daarnaast ook uniek ontworpen, met designs die geïnspireerd zijn op de natuur. De onderdelen van de vloeren kun je voortdurend verplaatsen zonder dat dit invloed heeft op het uiterlijk; deze willekeurigheid maakt de Interface vloerbedekkingen uniek. De tapijttegels zijn er in meer dan 500 kleuren en zijn vuilafstotend, makkelijk te onderhouden en in sommige gevallen zelfs zonder lijm te leggen.

De voordelen van de duurzame Interface tapijttegels:

  • CO₂-neutrale of –negatieve tapijttegels
  • Gemaakt van gerecycled nylon en biobased materialen
  • Geluidsdempend, vuilafstotend en makkelijk te onderhouden
  • Unieke ontwerpen, op de natuur gebaseerd

Meer weten?

Interface tapijttegels circulair
Deel deze tip