Isolerende hennepblokken om duurzaam mee te bouwen en te renoveren.

Een 5 in 1 product met vele voordelen

Als het vanzelfsprekendheid is om een gebouw met hoge prestaties te hebben, zou het dan niet een natuurlijk efficiënt gebouw zijn? Dan is de keuze van bouwmateriaal van eerste belang. Efficiëntie, eenvoudige implementatie, impact op het milieu en gezondheid zijn allemaal criteria die deze keuzes leiden.

IsoHemp is een geïndustrialiseerd product dat door alle professionals kan worden gemetseld en dat voldoet aan de bouwnormen, maar vooral aan alle Europese en nationale normen (onder andere EPB). Gecombineerd met een draagstructuur vormen de IsoHemp hennepblokken de gebouwschil en combineert alle gewenste kwaliteiten in één materiaal.

IsoHemp, is de Belgische marktleider in de productie van dit type isolatieblokken op basis van hennepbeton en is actief in 5 landen via een breed distributienetwerk. De fabriek produceert meer dan een miljoen hennepblokken per jaar en heeft constant 4.000 pallets op voorraad.

Kiezen voor een hennepblok envelop betekent kiezen voor een 5 in 1 oplossing:

De voordelen op een rijtje:

  • Thermische isolatie om het dagelijkse energieverbruik te verminderen
  • Akoestische isolatie voor een verbetering van de levenskwaliteit en sereniteit
  • Vochtregulatie voor een gezond en aangenaam binnenklimaat
  • Bescherming en brandweerstand voor een ontvlambaar product, met een brandweerstand van meer dan 2 uur en zonder uitstoot van giftige dampen.
  • Tot slot is het een product dat enerzijds de ecologische voetafdruk vermindert door zijn isolatiefunctie, maar ook door zijn positieve koolstofbalans: 1m³ hennepblokken slaat meer dan 100 kilo CO² op.

Meer weten?

Op de website van het bedrijf vind je tal van projecten en referenties, kun je de technische documenten die nodig zijn jouw project downloaden, je inschrijven voor een opleidingssessie of een werfbezoek, enz.

Meer weten?

Deel deze tip