Heerlijk fruitig sapje van de cacaovrucht

Maak kennis met Kumasi, een nieuw en innovatief sappenmerk. Zij maken sappen en frisdranken van het vruchtvlees van de cacaovrucht. En dat smaakt – best verrassend – helemaal niet naar chocola!

Er zijn twee varianten van Kumasi op de markt die allebei bestaan uit alleen sap en water. Puur en zonder toevoegingen dus. Sappi is de fruitige dorstlesser en Gassi is het smaakvolle, prikkelende zusje. Ideaal om direct te drinken of als toevoeging in frisse cocktails.

Het idee voor Kumasi is ontstaan toen Lars Gierveld en Jochem Pinxteren een documentaire maakten over de cacao-industrie in West-Afrika. Samen met een aantal Ghanese boeren ontstond hieruit het idee voor een eigen duurzame onderneming: een drankje gemaakt van het sap van de cacaovrucht. Cacaovruchten zijn ongeveer net zo groot als een rugbybal. Eén boom levert ongeveer 30 vruchten per jaar en gek genoeg worden alleen de bonen uit de vrucht gebruikt om chocola van te maken. Het sappige vruchtvlees eromheen wordt weggegooid. Zonde, want dat is verrassend fris en fruitig: het smaakt een beetje naar lychee en mango. Door er een product van te maken en het te verkopen, kan een cacaoboer zijn inkomen verhogen, vanuit dezelfde oogst. Kortom: Giervelds streven om meer inkomen te generen voor de cacaoboeren bracht dit drankje naar Nederland. Lekker voor jouw klanten én goed voor cacaoboeren in Ghana.

De voordelen op een rijtje:

  • Sap en frisdrank van de cacaovrucht met nieuwe, fruitige smaak
  • Vermindert voedsel- en energieverspilling
  • Genereert extra inkomen voor cacaoboeren in Ghana
  • Ideaal als toevoeging in cocktails of als duurzame assortimentsuitbreiding voor jouw klanten

Meer weten?

Deel deze tip