Voedselafvalmonitor tegen voedselverspilling

Een middelgroot restaurant verspilt tussen de 30 en 60 kilo voedsel op een dag. Dat is gemiddeld 200 euro aan inkoopkosten van voedsel dat je ook op de menukaart had kunnen zetten! Met behulp van de food waste-monitor van Orbisk krijg je inzicht in de afvalstroom van jouw restaurant en kan je gericht acties ondernemen om je food waste te verminderen.

Op jaarbasis bekeken gooit de horeca in Nederland 150 miljoen kilo voedsel de afvalbak in, vrijwel onopgemerkt.  Met de food waste-monitor van Orbisk krijg je dat inzicht wél. Hoe het werkt? Orbisk verzorgt de plug-and-play-installatie van de food waste-monitor in de keuken, direct klaar voor gebruik. Vanaf dag één registreer je automatisch al het voedselafval in de keuken – zonder training of extra tijd van je medewerkers. De food waste-monitor heeft een camera met AI-technologie die automatisch herkent welke producten worden weggegooid. Via een online rapportage krijg je inzicht in jouw food waste. Je bekijkt per week, dag of ingrediënt hoeveel je weggooit en hoe je dat kunt voorkomen. In de data kun je precies zien op welke momenten de verspilling plaatsvindt, en waarom. Gebaseerd op jouw data kan je de bevoorrading, het inkoopproces of jouw menu optimaliseren. Dit bespaart niet alleen geld, je voorkomt ook veel onnodig voedselafval!

Geen wizkid? Geen probleem! Tijdens de eerste 100 dagen helpt Orbisk je op weg met de food waste-monitor en het dashboard. Ze begeleiden je actief gedurende dit proces en geven je tips & tricks. Ook houden ze tijdens deze hele ‘onboardingsperiode’ contact om je vragen te beantwoorden. En indien gewenst kunnen ze ook na de onboarding pro-actief blijven handelen en het gebruik van de monitor volgen.

Gebruikers van Orbisk laten zien dat door middel van gebruik van de voedselafvalmonitor er gemiddeld 50% minder voedselafval wordt gecreëerd. Goed voor het milieu, maar ook voor de onderneming; een besparing van 10 kilo per dag levert een inkoopvoordeel van maar liefst 5% op.

De voordelen op een rijtje:

  • Automatische voedselafvalmonitor
  • Gemiddeld 50% minder voedselverspilling
  • Direct te gebruiken, geen training nodig
  • Online rapportage voor inzicht in voedselafval
  • Minder voedselverspilling = een hogere winstmarge

Meer weten?

Deel deze tip