Glas met geïntegreerde zonnecellen, sensoren.

De naam PHYSEE komt van PHYsics and SEEing, omdat PHYSEE  met een natuurkundige blik de wereld om ons heen beter wil maken. Dat doen ze door te focussen op gebouwen welke – allemaal bij elkaar – wereldwijd verantwoordelijk zijn voor 40% van al het energieverbruik. Dat heeft een enorme negatieve impact op onze energiebalans dus stropen zijn hun mouwen op om dit te veranderen. Zo heeft PHYSEE  SmartSkin® ontwikkeld. 

SmartSkin® is een duurzame gevel met slimme infrastructuur om gebouwen slim, duurzaam en comfortabel te maken. Het bestaat uit 1) SmartWindows, ramen met geïntegreerde zonnecellen en sensoren; 2) PHYSEEGrid een gelijkstroomnetwerk dat opgewekte energie en gemeten data distribueert; en 3) PHYSEE Insights, de algoritmes en UX die allerlei gebouwfuncties aansturen en energiezuiniger maken.

De sensoren meten lichtintensiteit, temperatuur, druk en luchtkwaliteit, die vervolgens worden gecommuniceerd naar toepassingen zoals zonwering. Door de intelligente software leert het continu om zich aan te passen aan nieuwe technologieën. Dit plug & play stand-alone systeem biedt klimaatomstandigheden op maat om uw welzijn te verbeteren. Deze speciale zonnesystemen kunnen gecombineerd worden met EESY: het systeem dat zorgt voor opslag van energie en de kamerinstellingen regelt (zoals bijvoorbeeld de temperatuur).

De enorme glasoppervlaktes van kantoren kunnen met de PowerWindows van Physee in de toekomst stroom gaan leveren!

De voordelen op een rijtje:

  • Mooie, goed geïntegreerde zonnecellen
  • Slimme sensoren die continue zorgen dat de omstandigheden in jouw kamer optimaal blijven
  • PHYSEE kan met SmartSkin gebouwen 25% energiezuiniger maken en tegelijkertijd ook comfortabeler voor gebruikers

Meer weten?

Deel deze tip