Duurzame verfpoeder zonder water

RAW Paints is de nieuwe verfstandaard: het mogelijk maken van een gezonder, veiliger en gelukkiger leven door de verfindustrie commercieel en ecologisch duurzaam te maken en de bronnen van de wereld veilig te stellen voor huidige en toekomstige generaties.

Water pas toevoegen bij het gebruik van verf

Maar liefst 60% van de inhoud van een blik verf bestaat uit water. Kan water niet worden toegevoegd op het moment dat er daadwerkelijk geschilderd wordt, om zo halfvolle verfblikken te voorkomen? 

Dit werd het uitgangspunt voor het opzetten van RAW Paints in 2015. In de loop van twee jaar werd een formule ontwikkeld voor poeder, die – met eigen toevoeging van water – een kwaliteitsverf voor muren oplevert. Een duurzame innovatie, want verf zonder water betekent minder water- én verfverspilling, minder CO2-uitstoot in productie en transport én een betere hechting, bijvoorbeeld op vochtige ondergronden!

RAW Paints produceert dus hoogwaardige verfpoeder, voor alle soorten muren: interieurverf, dakenverf, betonverf, gevelverf en kelderverf. De verf is warmte-reflecterend, UV-proof en hecht uitstekend op vochtige ondergronden, in tegenstelling tot reguliere verf.          

Bij de productie van hun producten is er geen toevoeging van titaandioxide, conserveringsmiddelen en pesticides – beter voor producent, schilder en consument. Doordat ze geen water in hun productie hebben en dus geen waste water creëren dat gezuiverd moet worden, gaat er geen afvalwater het grondwater in. Ook probeert RAW Paints in hun producten zoveel mogelijk grondstoffen te gebruiken die als afvalstof uit andere industrieën komen.

De voordelen op een rijtje:

  • Door poedervorm minder water- en verfverspilling
  • Door poedervorm minder CO2-uitstoot in productie en transport
  • Verf zonder oplosmiddelen, titaandioxide en VOS
  • Klimaatadaptieve oplossing: hoogwaardig en warmte-reflecterend
  • Hecht beter op vochtige ondergronden dan reguliere verf

Meer weten?

Deel deze tip