Rooftop revolution

Natuur bouwen op je dak

Wil jij als bedrijf, organisatie of gemeente je steentje bijdragen aan een koelere, schonere én mooiere stad? En heb je wat dakruimte over? Meld je dan aan bij Rooftop Revolution!

Rooftop Revolution treedt op als expert, adviseur, procesbegeleider en intermediair bij duurzame dakprojecten – groene daken dus. De groene daken van Rooftop Revolution komen in 3 vormen, die ook in combinatie kunnen worden aangelegd: een beplantingslaag, een slim watersysteem en zonnepanelen.

De voordelen? Groene daken koelen de omgeving, vangen het overtollige water beter op, verbeteren de luchtkwaliteit én vergroten de biodiversiteit in de stad. Daarnaast zorgen ze ook nog voor verkoeling van jouw bedrijfspand, waardoor je bespaart op je energierekening. De missie van Rooftop Revolution is dan ook niet zo’n gekke: alle daken groen benut!  

De klantenkring van Rooftop Revolution is divers: van particulieren en VvE’s tot gemeenten, woningbouwcorporaties en andere vastgoedeigenaren. Samen met jouw organisatie inventariseren ze alle duurzame ‘dakkansen’ van jouw dak(en) en begeleiden ze van idee tot realisatie! Zo kan je bijvoorbeeld bij hen aankloppen voor hulp bij crowdfunding, het opstellen van een financieringsplan, het mobiliseren van stakeholders of de subsidie-aanvraag. Zo maken ze samen met jou de Nederlandse daken toekomstbestendig en klimaatadaptief!

De voordelen op een rijtje:

  • Koelere leefomgeving, betere luchtkwaliteit én meer biodiversiteit in de omgeving
  • Begeleiding van idee tot realisatie bij het vergroenen van jouw bedrijfsdak
  • Hulp bij ingewikkelde stappen zoals subsidieaanvragen en crowdfunding
  • Een mooier, groener uitzicht voor jouw buren en een groener imago voor jou!

Meer weten?

Deel deze tip