Hoog rendement infraroodpanelen: Efficiënt duurzaam verwarmen met infrarood

Er breekt een tijdperk aan waarin we energie anders opwekken en efficiënter gaan gebruiken. Nieuwe technologie maakt die energietransitie mogelijk. Infraroodtechnologie is daarin een belangrijke stap; een stap waar ThermIQ bij kan ondersteunen. ThermIQ is een Nederlandse producent van infraroodpanelen. De technologie die zij gebruiken is zelf ontwikkeld en geproduceerd in eigen fabriek, een écht Nederlandse innovatie dus! Hun missie: comfortabele warmte bieden op iedere gewenste plek op een zo gezond, betaalbaar en duurzaam mogelijke manier!

Infraroodpanelen zijn de perfecte, energiezuinige oplossing om het hele huis mee te verwarmen – en helemaal aardgasvrij. Wanneer je je bedrijfspand verwarmt met ThermIQ infraroodpanelen, bespaar je zo’n 50-70% energie in vergelijking met een gemiddeld CV-systeem. Ook als je zelf geen groene stroom opwekt, maar inkoopt, ben je daarmee nog steeds goedkoper uit: zo’n 25-35% ten opzichte van verwarming met gas. Daardoor zijn de startkosten doorgaans binnen zes jaar terugverdiend!

De  infraroodpanelen van ThermIQ zijn strak van vorm, licht en eenvoudig te monteren. Je kunt ze slim aansturen, ook op afstand, voor maximaal gebruikersgemak en een optimale besparing.

Infrarood straling werkt hetzelfde als de zon, maar zonder de schadelijke UV straling en al het zichtbare licht. De warmte van infrarood wordt dan ook vaak vergeleken met de warmte van een prettig lentezonnetje. Dit komt doordat infrarood straling niet de lucht, maar juist de vloer, de muren, de meubels en de mensen verwarmd.

De voordelen op een rijtje:

  • Comfortabele warmte: alsof je in het zonnetje zit.
  • Efficiënt verwarmen: per zone temperatuur inregelen, ook op afstand.
  • Kostenbesparing door efficiënte en onderhoudsvrije verwarming
  • Gemakkelijke installatie: Zonder aanleg van leidingen.
  • Ruimtebesparing: geen radiatoren, cv-leidingen en pompbuizen door het huis.
  • Lange levensduur: na 18 jaar maximaal 15% prestatieverlies.
  • Duurzaam en aardgas-vrij.

Meer weten?

Deel deze tip