Weee Nederland

Inzameling en recycling van e-waste

Jaarlijks worden er miljoenen elektrische en elektronische apparaten, ofwel e-waste, verkocht. De consument kan bij een aankoop het oude (soortgelijke) apparaat achterlaten, bijvoorbeeld in jouw (online) winkel(s). Maar wat kan je daar verder mee, als maatschappelijk geëngageerd bedrijf? Weee Nederland biedt praktische oplossingen, zoals het inzamelen en verwerken van de afgedankte apparaten, en zorgt ervoor dat jouw bedrijf voldoet aan de Nederlandse en Europese richtlijnen – mét aandacht voor MVO.

In Nederland zijn elektronicawinkels verplicht om oude apparaten terug te nemen bij de verkoop van nieuwe – de zogenaamde ‘oud-voor-nieuw’-regeling. Een duurzame, positieve regeling, die helaas wel snel voor een overvol magazijn kan zorgen. Weee Nederland zorgt ervoor dat de ingezamelde apparaten snel, efficiënt en op een passende manier worden afgevoerd en worden verwerkt, met twee medewerkers die de inzameling bij jouw bedrijf verzorgen. Weee Nederland registreert en rapporteert digitaal in real time, zodat je altijd op de hoogte bent wat al is verwerkt. Ben je een winkelketen met een eigen verzameldepot? Ook dan kan je bij Weee Nederland terecht. Retailers ontvangen een passende kostenvergoeding voor de ingezamelde e-waste.

Staat jouw magazijn vol gebruikt verpakkingsmateriaal waar je niks mee kan? Op verzoek kunnen ook deze verpakkingen, zoals piepschuim en folies, meegenomen worden om via partnerbedrijven van Weee Nederland zoveel mogelijk te worden hergebruikt. De inzameling van verpakking en apparaten is nagenoeg CO2-neutraal, doordat Weee Nederland gebruik maakt van HVO (blauwe diesel), gemaakt van afval- en reststromen. 

De voordelen op een rijtje:

  • Ontzorgd worden in het inzamelingsproces
  • Verwerking van e-waste met aandacht voor MVO
  • CO2-neutraal jouw verpakkingsmaterialen laten hergebruiken
  • Kostenvergoeding voor inzamelwerk

Meer weten?

Deel deze tip