De Nationale Klimaatweek 2022

De Nationale Klimaatweek gaat van start! Vol workshops, lezingen, voorstellingen, en televisieprogramma’s over het klimaat. Geen idee waar je moet beginnen? Wij hebben een selectie gemaakt van activiteiten die je echt niet mag missen. 

Dit zijn Samen Sneller Duurzaam’s picks voor de Nationale Klimaatweek: 

1. Duurzame huizen route

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe een duurzame woning er van binnen uitziet, dan is dit je kans. Tijdens de nationale duurzame huizen route stellen honderden huiseigenaren hun woningen open voor bezoekers. 

Zou je graag meer willen weten over het verduurzamen van je huis, staat er een verbouwing op de planning om energie te besparen, of wil je bekijken hoe duurzame maatregelen in een huis eruit zien? Ga dan langs bij een van de open huizen en kom in contact met de huiseigenaar van een duurzame woning. Op 29 oktober en 5 november zijn verschillende huizen geopend, bekijk hier welke woningen bij jou in de buurt zijn: Bezoek een duurzaam huis

2. Nationale Natuurwerkdag 

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november kun je meedoen aan een natuurwerkdag. Draag bij aan de biodiversiteit in natuurgebieden bij je in de buurt. Dit is een leuke manier voor kinderen om kennis te maken met de natuur. Maar ook leuk om samen met je gezin, vrienden of collega’s een steentje bij te dragen. Bekijk hier alle klussen bij jou in de buurt: Zoek een klus

3. Preloved Fashion Fair 

De gehele Klimaatweek kun je in Utrecht en Leiden terecht bij allerlei tweedehandse en vintage winkels om kennis te maken met preloved fashion. Vind unieke kleding en jouw eigen stijl. Met preloved fashion draag je bij aan een duurzamere wereld omdat tweedehands kleding niet nieuw gemaakt hoeft te worden en dus minder schade aan het milieu veroorzaakt. Zo kun je verantwoord nog steeds een dagje gaan shoppen. Kijk op prelovedfashionfair.nl voor de winkels die meedoen. 

4. NOS De Staat van het Klimaat 

Precies een jaar na de klimaattop in Glasgow gaat de NOS met behulp van toponderzoekers en weerman Peter Kuipers Munneke op zoek naar antwoorden over de staat van het klimaat. Met gebruik van augmented reality verandert de studio in een ijszee, een brandend bos of een gebied dat is getroffen door een overstroming. Kortom, een programma dat je echt niet wil missen. Kijk op dinsdag 1 november van 20.33-21.24 op NPO1. De rest van de week staat de hele NPO in het teken van het klimaat, kijk in de televisiegids voor nog meer interessante programma’s. 

5. Comedy for Climate 

Klimaatverandering grappig is niet heel grappig. Maar zo’n zwaar onderwerp kan soms wel wat luchtigheid gebruiken. Tijdens deze comedy avond wordt er gelachen over het klimaat en over jezelf. Om daarna met goede moed te werken aan een oplossing. Dit is de perfecte avond voor mensen die al bekend zijn met duurzaamheid en klimaat en misschien hun vrienden ook willen enthousiasmeren over onderwerp. Op donderdag 10 november om 20.00 in het Nemo Science Museum. Koop hier je ticket: Comedy for Climate

Kijk op nkw2022.nl voor nog meer leuke en interessante activiteiten en voor de lokale programma’s van de klimaatweek in je eigen regio.