Geef kleding een tweede leven

Door tweedehands te kopen draag je bij aan een betere wereld. Veel kleding van grote ketens is zelfs gemaakt om maar kort mee te gaan, zodat je snel weer iets nieuws koopt. Misschien vind jij dit helemaal prima omdat het lekker goedkoop is, maar het is goed hier iets langer bij stil te staan. Kies je voor kwaliteit of kwantiteit? Door kleding een tweede leven te geven zorg je bovendien voor een kleiner kledingoverschot en minder uitstoot van CO2.

Vaak wisselende collecties

In tegenstelling tot gewone winkels, wisselt de collectie bij een tweedehands kledingwinkel continu. Bij Appel & Ei komt dagelijks nieuwe inbreng binnen die maximaal zes weken in de winkel hangt. Als je regelmatig binnenloopt haal jij er als eerste de mooiste exemplaren uit. Slim en origineel, je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat iemand in exact dezelfde outfit loop als jij. Een goeie tip is om je niet tot jouw maat en enkel de dames- of herenafdeling te beperken. Je toekomstige favoriete hoodie, boyfriend jeans of sneakers vind je misschien juist tussen de mannenkleding, en heren, die gave jas bij de dameskleding.

Verkoop je eigen kleding!

Bij Appel & Ei kan je zelf ook kleding verkopen. Van alles wat er voor je verkocht wordt is 40% van de opbrengst voor jou. Zo bouw je een leuk spaarpotje op om iets leuks mee te doen of iets te kopen dat je wel draagt! Hoe dat werkt? Stop al je miskopen en andere mooie kleding die je niet meer draagt in een shopper en breng het tijdens openingstijden naar de vestiging bij jou in de buurt.

De voordelen op een rijtje:

  • Heel vaak nieuwe collecties
  • Originele kleding voor een scherpe prijs
  • Kwaliteit boven kwantiteit
  • Je draagt bij aan slow fashion en brengt hiermee de CO2-uitstoot omlaag

Meer weten?

appel & ei tweedehands kleding
Deel deze tip