Maak je eigen compost met een wormenbak

Snel en reukloos compost maken van je GFT-afval, ook in de stad of op een klein balkonnetje: dat kan met de wormenbakken van Balkonton!

In een wormenbak eten compostwormen je afval op voordat het werkelijk gaat composteren of zelfs rotten (als er niet genoeg zuurstof bij zou komen). Compostwormen eten ongekookte groente en fruitresten. Afgewisseld met steeds koolstofrijk afval zoals karton, zaagsel of dode bladeren. Bovendien zijn ze gek op koffieprut! De compostwormen versnellen het composteerproces en verbeteren bovendien meteen de kwaliteit van je compost.

Balkonton heeft verschillende soorten wormenbakken waarin compostwormen snel en gecontroleerd met je afval aan de slag gaan. Zo kan je de ronde wormenbak kiezen, waarbij je zelf de kleur en het aantal compostringen kan bepalen, de design wormenbak, winnaar van de Red Dot Design Award 2017, of de houten geveltuin-wormenbak, gemaakt van duurzaam hout met veel ruimte voor planten.

Zorgen over de geur van rottend afval op je balkon? Onnodig! Een goed werkende wormenbak ruikt naar verse bosgrond, met misschien een vleugje koffie of banaan – net wat je als laatste aan je wormen gevoerd hebt. Compostwormen eten je afval op, zodra het begint te rotten. Dus voordat de bacteriën, die de stank van rottend fruit veroorzaken, zich kunnen ontwikkelen!

De voordelen op een rijtje:

  • Minder afval om weg te gooien en te transporteren
  • Maak je eigen tuiniercompost
  • Stijlvolle toevoeging aan je balkon

Meer weten?

Deel deze tip