Zoals Bedaffair het zelf noemt: lekker slapen voor een mooiere toekomst. Want aan hun bedden, matrassen en beddengoed zit geen chemisch luchtje. De producten van Bedaffair zijn duurzaam; in teelt, in productie, in gebruik én zelfs in de afvalfase.

100% recyclebare, natuurlijke matrassen

Op dit moment wordt slechts 35% van de 1,6 miljoen vervuilde plastic matrassen per jaar in Nederland gerecycled. Natuurlijke matrassen werden in zijn geheel niet gerecycled, maar simpelweg verbrand. Arend en Marjolein van Bedaffair – fabrikant van ’s werelds eerste collectie circulaire bio-based matrassen en circulaire boxsprings – hebben zich sterk gemaakt voor een 100% matrasrecycling van natuurlijke matrassen. Bedaffair is hiermee de eerste binnen de beddenbranche die volledig 100% recyclebare natuurlijke matrassen produceert, verkoopt en kan recyclen. Je mag het gerust circulair noemen: elk onderdeel van het matras wordt namelijk gerecycled of hergebruikt!

Handgemaakte bedden en matrassen van natuurlijke, eerlijke en duurzame materialen

Bedaffair is de grootste duurzame beddenwinkel in de Benelux en heeft ambities die daarbij passen: het doel is om ook de collectie bedden en beddengoed 100% recyclebaar te maken. Nu al zijn de houten bedden van het Bedaffair label uitsluitend gemaakt van hout dat FSC-gekeurd is en/of ecologisch is en uit Europa afkomstig is. Hun volledige collectie bedden, matrassen en beddengoed wordt lokaal handgemaakt, van biologische materialen.

Plantaardig beddengoed

Daarnaast hebben ze gerecyclede donzen dekbedden en zelfs plantaardig beddengoed: dekbedden van hennep! Een nieuwe toepassing in beddenland, maar geen vreemde: hennep neemt vocht namelijk beter op, neemt geen geurtjes aan en verdampt het vocht sneller dan katoen. Een grote plus: voor een kilo hennep is 50% minder water nodig dan voor de teelt van 1 kilo katoen én het wordt lokaal verbouwd in Europa.

De voordelen van Bedaffair op een rijtje:

  • Duurzame bedden, matrassen en beddengoed  
  • Lokaal geproduceerd, plastic-vrij en zonder chemicaliën  
  • 100% circulaire matrassen  
  • Plantaardige en gerecyclede donzen dekbedden

Meer weten?

Duurzaam beddengoed en circulaire matrassen
Deel deze tip