De grootste duurzame beddenwinkel van de Benelux

Zoals Bedaffair het zelf noemt: lekker slapen voor een mooiere toekomst. Want aan hun bedden, matrassen en beddengoed zit geen chemisch luchtje. De producten van Bedaffair zijn duurzaam; in teelt, in productie, in gebruik én zelfs in de afvalfase.   

Op dit moment wordt slechts 35% van de 1,6 miljoen vervuilde plastic matrassen per jaar in Nederland gerecycled. Natuurlijke matrassen werden in zijn geheel niet gerecycled, maar simpelweg verbrand. Arend en Marjolein van Bedaffair – fabrikant van ’s werelds eerste collectie circulaire bio-based matrassen en circulaire boxsprings – hebben zich sterk gemaakt voor een 100% matrasrecycling van natuurlijke matrassen. Bedaffair is hiermee de eerste binnen de beddenbranche die volledig 100% recyclebare natuurlijke matrassen produceert, verkoopt en kan recyclen. Je mag het gerust circulair noemen: elk onderdeel van het matras wordt namelijk gerecycled of hergebruikt!  

Bedaffair is de grootste duurzame beddenwinkel in de Benelux en heeft ambities die daarbij passen: het doel is om ook de collectie bedden en beddengoed 100% recyclebaar te maken. Nu al zijn de houten bedden van het Bedaffair label uitsluitend gemaakt van hout dat FSC-gekeurd is en/of ecologisch is en uit Europa afkomstig is. Hun volledige collectie bedden, matrassen en beddengoed wordt lokaal handgemaakt, van biologische materialen. Daarnaast hebben ze gerecyclede donzen dekbedden en zelfs plantaardig beddengoed: dekbedden van hennep! Een nieuwe toepassing in beddenland, maar geen vreemde: hennep neemt vocht namelijk beter op, neemt geen geurtjes aan en verdampt het vocht sneller dan katoen. Een grote plus: voor een kilo hennep is 50% minder water nodig dan voor de teelt van 1 kilo katoen én het wordt lokaal verbouwd in Europa.  

De voordelen op een rijtje:  

  • Duurzame bedden, matrassen en beddengoed  
  • Lokaal geproduceerd, plastic-vrij en zonder chemicaliën  
  • 100% circulaire matrassen  
  • Plantaardige en gerecyclede donzen dekbedden 

Meer weten?

Deel deze tip