Betuws wijndomein

Nederlandse wijn uit de Betuwe

Al meer dan 10 jaar werkt het Betuws Wijndomein ambachtelijk, duurzaam en op een natuur- inclusieve manier met respect voor mens en dier.

Wijnmaker Diederik heeft bewust gekozen voor druivenrassen die bestendig zijn tegen het Nederlandse klimaat en de Betuwse rivierklei, zoals Johanniter en Cabernet Noir – druivenrassen die minder zonne-uren en minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben.

Zowel Diederik als Arina hechten veel waarde aan duurzaamheid tijdens het werk in en rondom de wijngaard. Hiervoor worden alle druiven gebruikt, van de ‘groene oogst’ tot aan de druivenschillen na het druivenpersen.  Op die manier gebruiken Diederik & Arina de reststromen van hun wijngaard optimaal!

Dit levert niet alleen een duurzaam productieproces op, maar ook een breed georiënteerd assortiment: van rode wijnen en witte wijnen tot mousserende parelwijnen. Daarnaast maken ze op het Wijndomein ook Prepluk Verjus  – een friszure smaakmaker, gemaakt van de eerste pluk -, de druivensap Betuwse Bruis.

Met hulp van familie en vele trouwe vrijwilligers is het Betuws Wijndomein de afgelopen jaren gegroeid tot een serieus wijnbedrijf. De kwaliteit van de wijnen is constant over de gehele linie! Dat proef je terug in de smaak en is duidelijk te zien aan de resultaten van bijvoorbeeld de Wijnkeuring van de Lage Landen! Het wijndomein mag zich dan ook ‘beste wijngaard over jaargangen 2017-2018-2019’ noemen.

Wil je meer dan alleen Nederlandse wijnen proeven? Bij het Betuws Wijndomein kan je niet alleen wijn kopen, maar ook zelf wijn leren maken bij hun wijnmaak-workshop, of zelfs trouwen in de sfeervolle wijngaard met één van hun huwelijksarrangementen!

De voordelen op een rijtje:

  • Breed assortiment van duurzame wijnen, sappen en ciders
  • Natuur-inclusief en lokaal geteeld
  • Minder gebruik van bestrijdingsmiddelen
  • Optimaal gebruik van eigen reststromen
  • Beste wijngaard over de jaargangen 2017-2018-2019
  • Ook diverse andere activiteiten aangeboden, zoals wijnmaakworkshop, rondleiding of trouwarrangement

Meer weten?

Deel deze tip