Composteerbare, klimaatneutrale designtas van bomen

De Boomtas is een stijlvolle, duurzame designer tas, geheel op basis van materialen van bomen. De kokosvezel van de palmboom, natuurrubber uit de rubberboom en walnoothout voor o.a. het handvat. Zelfs de draad voor de naden is gemaakt van 100% houtpulp! Alle deze duurzame materialen zijn volledig biologisch afbreekbaar, dus dat maakt de Boomtas een volledig circulaire tas. De Boomtas is niet alleen mooi, hij is ook waterafstotend, stevig en licht. De binnenkant van de tas is van natuurlijk, zongedroogd rubber, dat ervoor zorgt dat de tas waterdicht is en lekker soepel. De CO-uitstoot die het transport en de productie van de tassen veroorzaken wordt gecompenseerd. Het resultaat: een volledig klimaatneutrale tas!

Over Boomtas

De Boomtas is van VerdraaidGoed: een pionierend Nederlands bedrijf, dat de circulaire economie aanjaagt met duurzame producten en concepten. Je kent ze misschien van die vrolijke, gele producten gemaakt van treintijdenborden, lampen van postbuskasten of hun koffiekopjes gemaakt van koffiedik. De meeste VerdraaidGoed-merken zoals Coffee Based en Beat the Bag richten zich op het hergebruiken van een restmateriaal (koffiedik of vlaggen en spandoeken). Bij het merk ReWrap ligt de focus juist op het realiseren van minimalistisch, tijdloos design met materialen die het milieu niet belasten. Alle ReWrap-producten zijn ontworpen volgens het cradle-to-cradle principe, zijn volledig van natuurlijke materialen gemaakt en zijn geheel biologisch afbreekbaar.

Alle VerdraaidGoed-producten worden daar waar mogelijk ook gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier worden zij geholpen zich te ontplooien en ontwikkelen en is de productie niet alleen sociaal, maar ook nog eens lokaal. 

De voordelen van Boomtas op een rijtje:

  • 100% biologisch afbreekbare items, 0% afval, volledig circulair
  • 100% klimaatneutraal
  • Tijdloos en elegant ontwerp
  • Sociaal geproduceerd

Meer weten?

duurzame designer tas
Deel deze tip