Duurzame chocolade
De Chocolatemakers hebben een eigen fabriek in Amsterdam en maken hun repen volledig zelf. Daarmee zijn ze het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat zelf verantwoordelijk is voor elke stap in de keten en hebben ze dus de mogelijkheid om zo duurzaam mogelijk te produceren. Ze kopen hun biologische cacao van boeren in Congo, Peru en de Dominicaanse republiek. Doordat ze de cacao rechtstreeks van de boeren kopen, krijgen deze boeren een goede en eerlijke prijs voor hun producten. De bonen worden vervolgens volledig op zonne-energie in Amsterdam gebrand. Het doel van de Chocolatemakers is om een volledig duurzame en eerlijke cacaoketen te bouwen voor het maken van chocola om daarmee te laten zien dat duurzame chocola kan bijdragen aan een duurzamere wereld.
Zo betalen ze bijvoorbeeld 50% meer dan de Fairtradestandaard, dragen ze bij aan herbebossing en proberen ze de CO2-footprint in zowel transport als product naar 0 kg te krijgen. Het merk is daarnaast biologisch gecertificeerd, de bonen zijn van hoge kwaliteit en wordt de tijd genomen voor het branden, concheren en gieten. En het mooiste is dat je dit alles terug proeft in de smaak.
De voordelen op een rijtje:
- Boeren krijgen een hogere prijs voor hun cacaobonen
- Biologisch gecertificeerd
- Zo klein mogelijk CO2-voetafdruk
- Ambachtelijke chocolade met heerlijke smaak