Dekowood houtsnippers

Circulaire houtsnippers als onkruidwerende bodembedekking

Om een speeltuin of schoolplein te vergroenen kun je Dekowood houtsnippers inzetten: deze zijn gemaakt van reststromen loof en naaldhout, die worden ingezameld, bewerkt en gekleurd. Deze circulaire houtsnippers vormen de perfecte ondergrond als onkruidwerende bodembedekking. Duurzaam, voordelig en onderhoudsarm.

Je kent het probleem: elke zomer zie je tussen je struiken en moestuinplanten weer wat onkruid de kop op steken. Als je geen tijd – of geduld – hebt om te wieden en je ook geen schadelijk onkruidgif wil gebruiken, is er nu Dekowood: houtsnippers van ingenomen reststromen loof en naaldhout. Het bedrijf BKGroen uit Goor zamelt het hout lokaal in, zeeft het en droogt het bacterievrij. Daarna wordt het 100% milieuvriendelijk gekleurd en zijn de snippers klaar om als onkruidwerende ondergrond te worden gebruikt!

Deze laag organisch materiaal ziet er mooi uit en is een fijne plek voor allerlei bodemorganismen, zoals wormen en pissebedden, maar ook bacteriën en schimmels. Daardoor krijg je meer humus in de grond en wordt de bodemstructuur beter. En dat is weer prettig voor de planten. Een ander voordeel: de snippers zorgen ervoor dat grondwater in de zomer minder snel verdampt, dus je hoeft minder te sproeien. Bij hevige neerslag zorgen de snippers juist weer voor betere waterafvoer.

De voordelen op een rijtje:

  • Houtsnippers van reststromen loof en naaldhout
  • Duurzame onkruidwerende bodembedekking
  • Makkelijk aan te vullen, goede hechting en bacterievrij, dus een lange levensduur
  • Goed voor de biodiversiteit en bodemwaterregulatie

Meer weten?

Deel deze tip