Dupini speen

Sabbel, sabbel. Veel baby’s en kindjes zijn dol op spenen. Het vervult niet alleen hun zuigbehoefte, maar dient ook als een soort veilige haven. Na een drukke dag is een speen heel erg fijn. Maar dan wel een duurzame natuurlijk!

Ivona Clerc (oprichter) vond dat er veel te weinig keuze was op het gebied van duurzame spenen. In de bekende winkels in Nederland zijn nog steeds weinig tot geen duurzame spenen te vinden. De Dupini speen is gemaakt van natuurlijk rubber en geproduceerd in Italië. 

Screenshot 2023-02-24 at 14.06.23

Niet alleen het materiaal voor de fopspenen is duurzaam, ook bij het productieproces wordt zo min mogelijk CO2 verbruikt. Omdat de spenen zo veel mogelijk met de hand gemaakt worden, scheelt dit veel uitstoot door machines. Vandaar dat het maken van een speen wel veertig dagen kost! 

Ivona komt uit Kroatië en Dupini betekent dolfijnen in het Kroatisch. Ze vertelt in een interview dat deze dieren de reden zijn dat ze van de natuur is gaan houden. Als zij op vakantie is in het oost europese land ziet ze dat er jaarlijks steeds meer plastic aanspoelt. Haar drijfveer is om dit tegen te gaan en een verschil te maken met de Dupini spenen. 

Meer weten?

Deel deze tip