Dutch Harvest thee

Lokaal kopje hennepthee uit Groningen

De prachtige wuivende hennepvelden maken flinke indruk op menig toerist die in de zomer door Groningen fietst. Het gaat om ‘vezelhennep’, een eeuwenoud gewas dat een comeback maakt voor vele duurzame producten. En sinds kort ook voor een bijzonder mild en ontspannend kopje hennepthee. 

Het eeuwenoude gewas kan met gemak biologisch geteeld worden, en het heeft weinig water nodig. Bovendien neemt hennep veel CO2 op en verbetert het de bodem. De sterke natuurvezels kunnen voor veel duurzame toepassingen ingezet worden.

Esther Molenwijk raakte er al snel volledig door gegrepen en kwam in contact met de Groningse boer Albert Dun die het gewas teelt. En het idee is geboren om van de niet gebruikte bladeren en bloemen thee te gaan maken. In 2015 heeft ze met een crowdfunding campagne de eerste hennepthee-oogst waargemaakt.

Dutch Harvest hemp tea is verkrijgbaar in een pure variant en vier melanges. Deze zijn zorgvuldig samengesteld met hulp van een theesommelier. Natuurlijk met uitsluitend pure, biologisch gecertificeerde kruiden. Geen suikertjes, geen smaakstoffen, geen… niets. Vrij van aroma’s en van cafeïne, vol met de kracht van hennep.

De verpakking is gemaakt van bioplastic en van papier op basis van landbouwafval. Dutch Harvest wordt ingepakt bij een sociaal werkbedrijf, dat ook zorg draagt voor de verzendingen naar winkels.

De voordelen op een rijtje:

  • Lekkere kruidige thee met rustgevende werking
  • Vrij van cafeïne, kunstmatige aroma’s of suikertjes: puur natuur
  • Extra waardestroom voor hennepboer: van 1 plant gebruikt hij nu zowel vezels als blad en bloem
  • Lokaal product, geteeld op grens van Noordoost Groningen en Duitsland

Meer weten?

Deel deze tip