Bewuste keuzes bij de aanschaf van yogaproducten

Het is goed om af en toe stil te staan bij het feit dat onze natuurlijke bronnen steeds verder uitgeput raken. Daarmee ontstaat het besef dat we niet alles voor lief kunnen nemen. Bij Ecoyogi is het besef gekomen dat een duurzame wereld bij jezelf begint en daarom bieden zij duurzame alternatieven voor producten voor milieubewuste yoga- en meditatiebeoefenaars. Peter Rigtering en Gea Grobbe zetten zich sinds 2014 in voor meer bewustwording omtrent duurzaamheid en proberen met Ecoyogi bij te dragen aan een gezondere planeet. 

Verklein je voetafdruk!

Door als consument ook te kiezen voor duurzamere producten bij het aanschaffen van bijvoorbeeld nieuwe yogakleding kun je je ecologische voetafdruk verkleinen. Hoe klein ook, zo draag je wel je steentje bij. Ecoyogi biedt producten aan die in één van de drie categorieën vallen. Tot de eerste categorie behoren producten die 100% biologisch én 100% biologisch afbreekbaar zijn. Categorie twee bestaat uit producten zonder schadelijke stoffen die ook nog biologisch afbreekbaar zijn. De laatste categorie zijn producten met een milieubewust verhaal. Dat betekent bijvoorbeeld dat het upcycle producten zijn, of dat ze geproduceerd worden zonder emissies. Volop keuze en ruimte om zelf je bewuste afweging te maken als je je nieuwe yogaproducten gaat aanschaffen.

De voordelen op een rijtje:

  • Keuze uit een ruim assortiment van verschillende yogaproducten
  • Biologische en biologisch afbreekbare producten
  • Producten die geen schadelijke stoffen bevatten of emissieloos gefabriceerd zijn
In de maand februari mogen wij een Eco Yogi mat weggeven! Hoe win je? Zorg dat jij en je yoga vriend(in) ons volgen op Instagram. Stuur ons dan een bericht met de reden waarom jij een mat zou willen winnen. In maart wordt er een verstuurd! 

Meer weten?

eco yogi duurzame yogamat
Deel deze tip