Fashion for Good

Interactief museum over het verhaal achter onze kleding

De Fashion for Good Experience is een interactief museum dat gebruikmaakt van de nieuwste technologieën. Het museum heeft als doel de ogen van bezoekers te openen door de verhalen te vertellen achter de kleren die je draagt. Ook wil het je laten zien hoe je zelf actie kunt ondernemen en een positieve impact kunt hebben op de mode-industrie. Via een persoonlijke digitale reis met een RFID-armband kom je meer te weten over de geschiedenis van de mode-industrie, duurzame producten en toekomstige mode-innovaties. 

Een van de belangrijkste elementen van het museum is de Innovation Lounge. Hier leer je over 50 innovators die op het punt staan de mode-industrie op zijn kop te zetten.

Speciale armband

Zodra je het museum binnenkomt, krijg je een RFID-armband overhandigd. Met deze armband kun je badges verzamelen die symbool staan voor praktische acties die je kunt ondernemen. Deze acties worden verzameld in een persoonlijke digitale gids, je Good Fashion Action Plan, waar je thuis mee aan de slag kunt. Hiermee word je hopelijk geïnspireerd om op een andere manier naar kleding te kijken en je koopgedrag zo nodig aan te passen. Het stopt niet zodra je het museum verlaat. Via speciale programmering met unieke workshops en events die in het gebouw van Fashion for Good worden georganiseerd, kun je verbonden blijven met de Fashion for Good Movement. 

Wat vind je er allemaal?

Bij de ingang van het museum vind je de infinity mirror met feiten over de huidige status van de mode-industrie, de perfecte plek voor een (duurzame) selfie. In de GIF booth in de Innovation Lounge kun je een caleidoscopische selfie nemen. Deze kun je naar een indrukwekkende installatie sturen, om zo jouw toewijding aan een goede-mode-industrie te delen met anderen. 

In de Good Shop vind je kledingstukken die bewijzen dat good fashion al verkrijgbaar is. De winkel omvat zorgvuldig samengestelde collecties rond inspirerende thema’s. Het thema wisselt elke drie maanden en de merken daarmee ook. 

Interactief bezig zijn

Door het hele museum vind je interactieve activaties die je uitdagen om zelf creatief te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in de ontwerpstudio je eigen Cradle to Cradle gecertificeerd T-shirt ontwerpen. Dit T-shirt is het duurzaamste T-Shirt dat momenteel op de markt is. Het door jou gekozen ontwerp wordt met een druk op de knop in de Design Studio op alle muren geprojecteerd, en brengt zo jouw ontwerp tot leven. En je kunt je eigen design in de winkel geprint zien worden en mee naar huis nemen.

De voordelen op een rijtje:

  • Interactief museum / NU online te bezoeken
  • Je persoonlijke Good Fashion Action Plan
  • Wisselend thema om de 3 maanden
  • Je eigen duurzame T-shirt ontwerpen

Meer weten?

fashion for good
Deel deze tip