Fashion for Good

Interactief museum over het verhaal achter onze kleding; Nu online te bezoeken

De Fashion for Good Experience is een interactief museum dat gebruikmaakt van de nieuwste technologieën. Het museum heeft als doel de ogen van bezoekers te openen door de verhalen te vertellen achter de kleren die je draagt en je te laten zien hoe je zelf actie kunt ondernemen en een positieve impact kunt hebben op de mode-industrie. Via een persoonlijke digitale reis met een RFID-armband kom je meer te weten over de geschiedenis van de mode-industrie, duurzame producten en toekomstige mode-innovaties. 

Een van de belangrijkste elementen van het museum is de Innovation Lounge. Hier leer je over 50 innovators die op het punt staan de mode-industrie op zijn kop te zetten.

Zodra je het museum binnenkomt, krijg je een RFID-armband overhandigd. Met deze armband kun je badges verzamelen die symbool staan voor praktische acties die je kunt ondernemen. Deze acties worden verzameld in een persoonlijke digitale gids, je Good Fashion Action Plan, waar je thuis mee aan de slag kunt. Hiermee word je hopelijk geïnspireerd om op een andere manier naar kleding te kijken en je koopgedrag zo nodig aan te passen. Het stopt niet zodra je het museum verlaat. Via speciale programmering met unieke workshops en events die in het gebouw van Fashion for Good worden georganiseerd, kun je verbonden blijven met de Fashion for Good Movement. 

Bij de ingang van het museum vind je de infinity mirror met feiten over de huidige status van de mode-industrie, de perfecte plek voor een (duurzame) selfie. In de GIF booth in de Innovation Lounge kun je een caleidoscopische selfie nemen, en deze naar een indrukwekkende installatie sturen, om zo jouw toewijding aan een goede-mode-industrie te delen met anderen. 

In de Good Shop vind je kledingstukken die bewijzen dat good fashion al verkrijgbaar is. De winkel omvat zorgvuldig samengestelde collecties rond inspirerende thema’s. Het thema wisselt elke drie maanden en de merken daarmee ook. 

Door het hele museum vind je interactieve activaties die je uitdagen om zelf creatief te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in de ontwerpstudio je eigen Cradle to Cradle gecertificeerd T-shirt ontwerpen. Dit T-shirt is het duurzaamste T-Shirt dat momenteel op de markt is. Het door jou gekozen ontwerp wordt met een druk op de knop in de Design Studio op alle muren geprojecteerd, en brengt zo jouw ontwerp tot leven. En je kunt je eigen design in de winkel geprint zien worden en mee naar huis nemen.

6 april 2021 nieuwe tentoonstelling ‘GROW 1.0’: DE TOEKOMST VAN MODEMATERIALEN

Stof van fruitschillen, paddenstoelen-‘leer’, spinnenzijde, verf gemaakt door bacteriën en algen; GROW, de nieuwe tentoonstelling in het Fashion for Good Museum in Amsterdam, verkent biomaterialen en baanbrekende innovaties voor een duurzame toekomst voor de mode-industrie. Wat zijn dat precies, biomaterialen? Hoe duurzaam zijn ze en wat maakt ze anders dan traditionele vezels zoals katoen en hennep? En betekent bio altijd beter en duurzaam? Voor de gemiddelde consument kan het een uitdaging zijn om de vele verschillende soorten duurzame materialen te bevatten. Voor de jaarlijkse tentoonstelling, die voor het eerst in-house ontwikkeld is, duikt het Fashion for Good Museum in alles wat met biomaterialen te maken heeft.

De voordelen op een rijtje:

  • Interactief museum / NU online te bezoeken
  • Je persoonlijke Good Fashion Action Plan
  • Wisselend thema om de 3 maanden
  • Je eigen duurzame T-shirt ontwerpen
  • Vanaf 6 april 2021 nieuwe tentoonstelling GROW 1.0

Meer weten?

Deel deze tip
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin