Huidverzorging uit de groentela

Na een mislukte persoonlijke zoektocht naar eerlijke, 100% natuurlijke huidverzorging, besloten zussen Cathy en Angela het heft in handen te nemen en zelf een Clean & Green huidverzorgingsmerk te ontwikkelen, gebaseerd op het goede van groenten. Ja, dat lees je goed: groenten!

Weinig nodig

Angela en Cathy hebben een minimalistische aanpak van huidverzorging. Volgens hen heb je slechts drie producten nodig om je huid te verzorgen: een cleanser, een crème en een serum. De producten van Food for Skin zijn unisex, biologisch, vegan, dierproefvrij én bevatten geen microplastics, te zien aan het ‘Zero Plastics Inside’-keurmerk van The Plastic Soup Foundation.

Duurzame ingrediënten

Bij alle producten van Food For Skin ligt de nadruk op biologische, hoogwaardige en voedsel-gerelateerde ingrediënten. Zo gebruiken ze in hun producten groenten en fruit als avocado, wortel, komkommer, tomaat en pompoen. Wetende dat alles wat we op onze huid aanbrengen voor een deel snel in ons lichaam wordt opgenomen, zoeken ze naar de beste natuurlijke grondstoffen die de aarde te bieden heeft, het liefst zo dichtbij mogelijk en afkomstig uit reststromen. Zo komen de tomaten uit Italië, als restanten uit een tomatensausfabriek, en de avocado’s uit Ethiopië, niet mooi genoeg voor de verkoop. Food For Skin is van plan in de toekomst alle hoofdbestanddelen afkomstig te laten zijn uit reststromen.

Lokale productie

De producten van Food For Skin worden lokaal geproduceerd in Almere en zijn verpakt in glazen, recyclebare flesjes zonder doosje.

De voordelen op een rijtje:

  • 100% natuurlijke, unisex huidverzorging
  • Gemaakt van groentenextracten
  • Vegan, dierproefvrij, microplastics-vrij en biologisch
  • Deels gemaakt van reststromen
  • Lokaal geproduceerd en deels duurzaam verpakt

Meer weten?

food for skin duurzame huidverzorging
Deel deze tip