Kromkommer speelgoed

Kromme Groente en Fruit Speelset

Organisatie Kromkommer wil laten zien dat kromme groenten en fruit net zo lekker zijn als hun rechte broertjes en zusjes én dat ze ook een vaste plek verdienen in het schap. Daarom vinden zij het belangrijk dat heel veel mensen fan worden van krom. En dat fan maken, daar kun je niet jong genoeg mee beginnen. Kromkommer presenteert: de Kromme Groente en Fruit Speelset!

De kromme helden Meneer Tweebeenpeen, Karel Appel, Pieter Peer, Krommie de Kromkommer en Thea Tomatenhart zijn omgetoverd in heuse speelgoed-exemplaren. Met deze houten speelset maken de allerkleinsten kennis met kromme groente en fruit. Spelen, snijden en weer aan elkaar plakken…Deze krommies vervelen nooit!

Voor deze speelset werkt Kromkommer samen met PlanToys, een organisatie die duurzaam speelgoed maakt van Thaise rubberbomen die geen rubber meer produceren. Deze bomen zouden anders verbrand worden, wat zorgt voor veel CO2-uitstoot en verspilling van hout. Dit hout zaagt PlanToys tot mooi speelgoed, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van kids èn dat veilig is voor mens en milieu. Het speelgoed wordt namelijk gekleurd met pigmenten uit groente, fruit en kruiden. Daarnaast worden de kromme helden in elkaar gezet met natuurlijke lijm.

De voordelen op een rijtje:

  • Leert kinderen van jongs af aan voedsel op waarde schatten
  • No-waste: gemaakt van Thaise rubberbomen die geen rubber meer produceren
  • Gekleurd met pigmenten uit groente, fruit en kruiden
  • Gemaakt met natuurlijke lijm

Meer weten?

Deel deze tip
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin