Lokaal gekweekt en geproduceerde thee van Nederlandse bodem

LocalTea kweekt en produceert thee ter plaatse op een eigen plantage in Zundert. Als eerste in Europa is het LocalTea gelukt om de Camelia Sinensis (theeplant) winterhard lokaal te telen.

Alle soorten thee, groene thee, zwarte thee, oolong etc. komen van deze plant. Het verwerkinsproces bepaalt wat voor thee het wordt; De magie zit hem in het ambacht!

De thee hoeft daarom niet vanuit Azie te komen en dit verkort de aanvoerketen en draagt bij tot de versheid van het product. Door de lokale productie wordt co2 direct omgezet in zuurstof. De thee wordt verkocht onder de naam LocalTea en is in de meeste Nederlandse supermarkten verkrijgbaar.

Het is ook mogelijk om theeplanten te kopen en zelf je thee te maken. Van één plant kun je zowel groene, zwarte als ook witte thee maken.

LocalTea besteedt ook ruime aandacht aan het duurzaam verpakken van hun producten. De thee wordt verpakt in een composteerbare verpakking (conform EN 13432 en dus voorzien van het kiemplantlogo) vervaardigd van PaperWise, dat als grondstof landbouwafval heeft, en een venster van een composteerbare cellulose film.

Doordat dit de enige thee is die op Nederlandse bodem geproduceerd wordt zijn ze 5 maanden verser dan reguliere thee en vullen ze de behoefte in van de consument op zoek naar meer transparantie en beleving. Door Nederlandse thee te drinken draagt de consument tevens bij een positieve impact, door de korte transparante keten en doordat de theeplanten van de theeplantage Co2 omzetten in zuurstof heeft de thee in vergelijking met andere merken 96% minder Co2 uitstoot, wordt er 99% minder energie verbruikt en verbruiken ze 99% minder water.

De voordelen op een rijtje:

  • Lokaal gekweekt en geproduceert in Brabant
  • Direct verwerkt
  • Duurzaam
  • Vers and (h)eerlijk
  • Bij de meeste supermarkten te krijgen
  • Goed voor jezelf en je omgeving

Meer weten?

Deel deze tip