Loop Living Cocoon

 Cradle to Cradle doodskist                         

In ons 200.000-jarig bestaan heeft de mensheid een relatie van parasitisme ontwikkeld met Moeder Natuur. Ons huidige gedrag leidt tot uitputting van hulpbronnen en verlies van ecosystemen: op sommige plaatsen in de wereld is al meer dan 40% van de biodiversiteit verloren gegaan. In tegenstelling tot de levenscyclus van de natuur, parasiteren mensen niet alleen tijdens het leven, maar laten ze zelfs na hun dood een litteken achter op deze prachtige planeet. 

Hoe doen we dat dan?

Om begraven te worden, kappen we een boom, bewerken deze intensief en proberen we ons zo goed mogelijk af te sluiten voor micro-organismen. Het is alsof we onszelf als afval zien, terwijl we een waardevol onderdeel van de natuur kunnen zijn. De huidige begraaf methoden kunnen leiden tot bodemdegradatie en grondwaterverontreiniging. Maar er is een oplossing. 

Superschimmel

Mycelium is de recycler van de natuur. Meer dan 92% van alle plantensoorten is afhankelijk van een dit organisme voor haar voeding. Het is een groot ondergrondse schimmelnetwerk dat niet alleen de wortels van planten met elkaar verbindt en voedingsstoffen deelt, maar ook in staat is om te communiceren en informatie te verspreiden. Er is een mogelijkheid om na je dood een onderdeel te worden van de natuurlijke cycles. Dit doet Loop of Life door menselijke voedingsstoffen op de meest natuurlijke manier terug te brengen in de levenscyclus: met een levende kist van mycelium. 

Van kerkhof tot bos

De Loop Living Cocoon breekt zichzelf niet alleen af in 45 dagen, het herbergt ook bacteriën en micro-organismen die gifstoffen in zowel het lichaam als de omliggende bodem neutraliseren, waardoor mensen de bodem kunnen verrijken en reinigen met hun eigen voedingsstoffen. Je eigen lichaam zal de biodiversiteit vergroten en nieuwe zaailingen laten gedijen. Oftewel: van kerkhof tot bos.

De voordelen op een rijtje:

  • Bijdrage aan de verrijking van de aarde, biodiversiteit vergroten en nieuw leven voeden 
  • Een onderdeel worden van de natuurlijke cyclus van het leven
  • 100% natuurlijk product en lokaal gegroeid product
  • Geen kerkhof maar een prachtig bos met veel biodiversiteit als nalatenschap
  • Cradle 2 Cradle gold gecertificeerd en Greenleave certificaat

Meer weten?

loop a life circulaire begraafkist
Deel deze tip