Lotties Period Underwear

Menstruatie ondergoed

Wegwerp tampons en maandverband zorgen voor ontzettend veel afval. Gemiddeld gebruik je zo’n 10.000 menstruatieproducten in je leven. De restproducten hiervan belanden voornamelijk in onze oceanen, helaas beter bekend als de plastic soep. Lotties Period Underwear is een Nederlands initiatief om de menstruatie-markt comfortabeler en duurzamer te maken. Menstruatie ondergoed is herbruikbaar en vervangt wegwerpproducten als tampons en maandverband.

Hoe werkt het?

Het kruis van het ondergoed is opgebouwd uit vier lagen met verschillende functies. Een antibacteriële laag, een absorberende laag, een ademende laag en een waterproof laag. Zo ben je dus 100% beschermt tegen doorlekken. De slips gaan tot 10 uur per dag mee. En na gebruik spoel je het ondergoed uit onder de kraan, en kun je hem gewoon in de was gooien.

Comfort en duurzaamheid

Als je ongesteld bent wil je iets dragen dat lekker zit. De slips van Lotties bestaan grotendeels uit Lenzing Modal. Dit is een milieuvriendelijke stof gemaakt van duurzaam geproduceerd beukenhout afkomstig uit Europese bossen. De stof is ademend, hypoallergeen en zijdezacht. Door het elastaan wat in het textiel is verwerkt beweegt het materiaal comfortabel met je mee en zorgt het voor een mooie aansluiting op je huid. Hiernaast worden de slips verzonden in 100% gerecyclede papieren zakjes. 

Test

Onze eigen Pien heeft het menstruatie ondergoed van Lotties uitgebreid getest. ‘De slips zijn super comfortabel en voelen zacht aan, je vergeet bijna dat je ongesteld bent! Ook voelt het helemaal niet vies aan door de absorberende laagjes. Ik vind het fijn dat ik nu niet meer iedere maand afval heb van tampons of maandverband.’

De voordelen op een rijtje:

  • Geen wegwerp menstruatieproducten meer!
  • Ongesteld zijn zonder zorgen
  • Gemaakt van hypoallergene en duurzame materialen
  • Gaan tot wel 10 uur per dag mee
  • Beschikbaar in verschillende modellen en maten

Meer weten?

Deel deze tip