Max&Bien

Heerlijk smeuïge kaasjes zijn voor veel veganisten een gemis. Gelukkig zijn daar de volledig plantaardige kaasjes van Max&Bien! 

Max en Jobien, oprichters van Max&Bien, hebben met hun jarenlange ervaring in de keuken en op het gebied van voedsel al heel wat smaken mogen proeven. Toch liepen ze tegen het gebrek aan goede en lekkere alternatieven voor kazen aan. Dus zijn ze uiteindelijk zelf de keuken in gedoken!

Groot succes

Na heel wat experimenteren (fermenteren, rijpen, combineren en proeven) verkochten ze in 2018 hun eerste plantaardige delicatesse op de markt. De kazen bleken in de smaak te vallen, want de klanten bleven terugkomen. Er werd hiermee bevestigd wat Max en Jobien al dachten: er is veel vraag naar lekkere, gezonde plantaardige kazen. 

 

Droom ging verder

In hetzelfde jaar vielen de kazen in de prijzen:  ‘lekkerste product van het jaar’, publieksfavoriet tijdens de Veggiebeurs en prijs voor de beste vegan onderneming. De kaasliefhebbers beloven hun kaasjes te verbeteren en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ingrediënten en technieken. Hun missie luidt dan ook:

Alle favoriete (dierlijke) speciaalkazen plantificeren. Wij beloven: plantaardige kaas verovert binnenkort een gelijkwaardige plek op de borrelplank!

 

De volledig plantaardige, glutenvrije en lactosevrije kazen zijn te koop bij o.a. de Jumbo en Hanos. Wij van SamenSnellerDuurzaam zijn razend enthousiast over de kazen en raden ze allemaal aan!

 

Meer weten?

Deel deze tip