Actie voor 1 miljoen extra bomen!

De ecologische crisis waar we in verkeren vereist een urgente, grootschalige en gezamenlijk uitgevoerde actie. Stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda slaan daarom de handen ineen om komende winter minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven! Deze organisaties zien bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden.

Vaak worden bomen en struiken afgenomen bij boomkwekers. Maar er is een andere, voor de hand liggende, maar weinig gebruikte bron voor plantgoed: de natuur!

Via de nieuwe bomenplanner kun je gemakkelijk zien welke oogst- en plantdagen bij jou in de buurt zijn en kun je je aanmelden. Ook kun je je hier aanmelden als oogst- of plantlocatie.

Van november t/m maart worden er via Meer Bomen Nu in heel Nederland oogst- en plantdagen georganiseerd. Samen met jou verzamelen ze het teveel aan jonge bomen en struiken in natuurgebieden en planten die weer op andere plekken, zoals bij boeren.

De voordelen van Meer Bomen Nu op een rijtje:

  • Leer meer over ‘verplanten’
  • Verhoog de biodiversiteit
  • Zorg voor meer CO2-opslag in bomen en struiken
  • Laat een mooiere wereld achter voor de volgende generatie!

Meer weten?

meer bomen nu
Deel deze tip