Actie voor miljoenen extra bomen!

De ecologische crisis waar we in verkeren vereist een urgente, grootschalige en gezamenlijk uitgevoerde actie. Daarom slaan onder andere stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda de handen ineen om miljoenen bomen gratis weg te geven! Deze organisaties zien bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers op een leuke en zinvolle manier iets voor het klimaat te laten doen.

Bomen en struiken worden vaak afgenomen bij boomkwekers. Maar er is een andere, voor de hand liggende, maar weinig gebruikte bron voor plantgoed: de natuur. Met duizenden vrijwilligers haalt Meer Bomen Nu jonge boompjes (‘zaailingen’) uit de grond op plekken waar ze ongewenst zijn of waar ze geen kans krijgen om uit te groeien tot volwassen boom. Vervolgens krijgen de zaailingen een tweede leven op een andere plek.

Via de nieuwe bomenplanner kun je gemakkelijk zien welke oogst- en plantdagen bij jou in de buurt zijn en kun je je aanmelden. Ook kun je je hier aanmelden als oogst- of plantlocatie.

Van november t/m maart worden er via Meer Bomen Nu in heel Nederland oogst- en plantdagen georganiseerd. Samen met jou verzamelen ze het teveel aan jonge bomen en struiken in natuurgebieden en planten die weer op andere plekken, zoals bij boeren.

De voordelen van Meer Bomen Nu op een rijtje:

  • Leer meer over ‘verplanten’
  • Verhoog de biodiversiteit
  • Zorg voor meer CO₂-opslag in bomen en struiken
  • Laat een mooiere wereld achter voor de volgende generatie!

Meer weten?

meer bomen nu
Deel deze tip