Eerlijke spijkerbroeken                      

In 2012 richtte Bert van Son MUD Jeans op, met als doel de mode-industrie te veranderen. Hij was getuige van het zware werk en de lange werktijden van fabrieksarbeiders en de eindeloze vraag die tot explosieve en verwoestende productie leidde. Hij realiseerde zich dat er drastisch iets moest veranderen, als we willen dat toekomstige generaties net zo van de aarde kunnen genieten als dat we nu doen.

De keus viel op spijkerbroeken, omdat de spijkerbroek een van de meeste vervuilende producten binnen de mode-industrie is. Naast de duizenden liters water die voor de productie van één spijkerbroek gebruikt worden op de katoenplantages, zijn er ook een heel aantal vieze chemicaliën nodig. Als je bedenkt dat er per jaar miljoenen spijkerbroeken gemaakt worden, dan snapje wel dat het recyclen en biologisch produceren van spijkerbroeken een enorme impact kan hebben.

Bert transformeerde zijn bedrijf tot een van de belangrijkste pioniers op het gebied van circulaire mode en bracht onder andere het Lease-a-Jeans model uit. Op dit moment bevatten de spijkerbroeken 40% gerecycled katoen en het streven is uiteraard 100%. Ook werkt MUD Jeans alleen met geselecteerde fabrikanten die het welzijn van alle betrokkenen waarborgen. Ook hebben alle broeken het Global Organic Textiles Standard certificaat. Dat houdt in dat de boeren die betrokken zijn bij het productieproces onder eerlijke en veilige omstandigheden werken en dat er geen pesticiden of insecticiden gebruikt worden. Al met al probeert MUD Jeans op een vrolijke, positieve manier een belangrijke bijdrage te leveren aan een meer circulaire productie van mode en eerlijkere arbeidsomstandigheden van iedereen die bij het productieproces betrokken is.

De voordelen van de eerlijke spijkerbroeken van MUD op een rijtje:

  • Bijdragen aan de circulaire economie
  • Eerlijke fabrieken en plantages
  • Mooie kwaliteitsspijkerbroeken

    

Meer weten?

Deel deze tip
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin